Petra Nyman Art & Design

tisdag 13 oktober 2015

Ett grymt middagstips! Kycklinggratäng cordon bleu!

Hej på er! Hoppas ni fått en bra start på veckan! Hösten är verkligen här vilket även syns på gymen! Passen börjar bli överfulla igen vilket är väldigt kul tycker jag. Imorgon firar vi femårsfest på KMTI (i nya lokalerna) Det ska bli grymt kul med gästinstruktörer o festligheter hela dagen!

Jag vill dela med mig att ett enkelt o super gott kycklingrecept! Jag älskar kyckling i alla dess former o det här hade jag inte lagat tidigare








  1. Recept Kyckling gratäng Cordon Bleu (4 portioner)

  2. 4 kycklingfiléer
  3. 100 gr rökt skinka
  4. 250 gr Emmentaler ost (köpte färdigskivad förpackning)
  5. 3 dl creme fraiche
  6. 200 gr naturell Philadelphia ( eller annan färskost)
  7. 2 dl vispgrädde
  8. 2 msk dijonsenap
  9. 1 tsk paprikapulver
  10. 1 färsk bladpersilja
  11. 1 dl riven parmesanost
  12. smaka av med salt, vitpeppar o paprikapulver
Jag gjorde så här!
  1. Sätt ugnen på 220 grader
  2. Strimla kycklingen  och lägg den i en ugnsform. Salta och peppra. Strimla skinkan och lägg ovanpå.
  3. Lägg ostskivorna ovanpå.
  4. Koka upp creme fraiche, philadelphiaostt, grädde, senap och paprikakryddan. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Blanda ner bladpersiljan.
  6. Häll blandningen  över ostskivorna och avsluta med riven parmesan på toppen och avsluta med  lite paprikapulver.
  7. Låt stå i ugnen och gratinera i ca 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt!

Bon Apetit!
 Testa det här ni kommer inte ångra er!
 Snart in i ugnen! ;)
 Kollar ni på Bron?
 Till höger är min nya Walk in Closet där jag huserar om dagarna för tillfället! Mycket som ska rensas men så galet skönt att få en ordentlig Garderobdetox! Tänk så mycket tid jag kommer spara på att inte irra runt över hela huset när jag ska sätta på mig kläderna utan allt kommer hänga överskådligt! <3

Mattan i trappen upp till vinden är också på plats!
 Mattan som blev över i sovrummet passade perfekt här under soffbordet på vinden!

Hoppas vi ses på KMTI imorgon!

Kramar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar