Petra Nyman Art & Design

fredag 1 maj 2015

Valborgsmiddag hos dear friends! Recept på underbara Pilgrimsmusslor! Dyrt avslut!

Vilken mysig Valborg vi hade trots regn o rusk!
Efter Powerstepen åkte jag hem o piffade lite, vi hade bestämt att vi skulle ses lite tidigare för att det inte skulle bli så sent som det lätt kan bli när tiden rinner iväg när man har trevligt, eftersom vi skulle  på Lisas 40-års fest på matstudion dagen efter.
 Vi blev mottagna med champagne o tilltugg!
Jag har på mig min "städrock" från personalshoppingdagen med Gigi i Marbella
Inköpställe Zara

 Vi blev bjuda på en fantastisk förrätt med pilgrimsmusslor o jag var såklart tvungen att fråga om receptet. Om jag kommer ihåg rätt gjorde man så här!

Förrätt: Pilgrimsmusslor med Balsamicosås

Ingredienser: (måtten har jag ingen koll på men det kan man nog höfta lite)?

Pilgrimsmusslor
Bacon
Sparris
1 Charlottenlök
1 vitklöksklyfta
2 dl Balsamicosås

1. Börja med att finhacka bacon, vitlök och charlottenlök o stek i stekpannan.
2. Tillsätt sparrisen som får steka med o f få fin smak
3. Koka Balsamicosåsen så den reduceras till hälften så försvinner den syrliga smaken.
4. Stek pilgrimsmusslorna ca 1 min på varje sida så försvinner den värsta fisksmaken som blir om man steker den kortare tid.

Sen är det bara att lägga upp på tallrik!
Det var magiskt gott faktiskt! Jag träffar ju T ikväll på 40-års festen så jag ska kolla en extra gång så jag inte glömt någon ingrediens.

Vilken lyxig förrätt!


 Till höger är kocken himself!
 Till varmrätt fick vi helstekt oxfilé!
 Vilken god varmrätt!
 Skål! Renslickad tallrik! Hihi
 Skrattar, surrar o löser världsproblemen! Så befriande! Hihi
 Vi hade alla våra tre doggisar med oss! Rena hunddagiset! Hihi
 Stackars  Jack som var så sugen på Elsa vår lilla Chihuahua som löpte!
 Men please! En bragd att fånga alla hundar på en bild!
 Husse får minsann gosa med Elsa! Det är fuskigt!
 Bonnie vår minsting, 14 veckor ville leka med Jack men det var inte det minsta intressant tyckte Jack som bara hade ögon för Elsa! <3 <3 <3  Hehe
 Jag fixade en varsin liten blåbärspaj som jag hade med mig tillsammans med vaniljsås, grädde o vaniljglass. Jag använde mina smågrytor för första gången som jag köpt på Chili för 20:- st tror jag.
Det var ju perfekt till en liten paj för pajskalet blev lite frasigare än när man använder en stor form.

Busekelt recept på smulpajskalet

100 gr smör
1 dl socker
2 dl glutenfritt mjöl
Mosa ihop med gaffel o täck  de färska blåbären sen in i ugnen på 200 gr i ca 20 min eller tills pajskalet fått fin färg.
Enkla recept är min melodi!
 Knähundar är vi allihopa! Hihi allt för att komma lite närmare Elsa! Haha
R pratade precis med T vi ville veta vilket fantastisk gott vin vi sörplade på innan vi åkte hem igår!

Oopsi när de kollade vad det var för något vin kostade det närmare 700:-?!? What inte konstigt att vi tyckte det var Gudagott!!!!!!!! (kanske lite onödigt att dricka frampå småtimmarna dock) !!!!!
Strax före ett tog vi farväl av våra härliga vänner o satte hela hundskocken i knät o tog en taxi hem!

<3

Jag har sovit min prinsess sömn, hundarna vaknade inte förrän vid 9-tiden imorse! (normalt sett vaknar de mellan 5 o 6)

Frida min kollega hoppade in o körde mitt spinningpass idag eftersom vi ska vara på matstudion redan kl 17:00. Inte så kul att komma försent! Men som tur var löste det sig det tackar vi för!

Nu ska jag fixa lite härhemma o kolla in vad jag ska ha på mig!

Hörs i möra!

<3

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar