Petra Nyman Art & Design

tisdag 12 juli 2016

Meja All Bout the money! En otippad oförglömlig kväll på Smådalarö! Roadtrip del 2!

Efter att vi samlat kulturpoäng på Gripsholms Slott så tyckte vi det räckte för dagen?! ;)
Istället åkte vi direkt till sista anhalten för dagen eftersom vi ville utnyttja det vackra vädret. Vi åkte en liten tur genom vackra Dalarö, men landade till sist på Smådalarö i Stockholms skärgård vilket skulle visa sig bli en helt oförglömlig kväll! Det är vi nog alla i resesällskapet överens om!


När man skrattar från hjärtat o det inte går att sluta! ;)
<3 

Titta vad fint vi bodde på Smådalarö Gård! Här kom båtar o la till för att äta lunch så mysigt!
När vi checkat in  satte vi oss i solen o njöt.  På kvällen skulle 
Meja uppträda bord var bokat till 20:00. Ordning på dessa två!

All `Bout the money, som fick Grammys då -98 när hon var som störst.Kommer ni ihåg den här låten när hon  sjöng duett med Ricky Martin hur bra som helst!

Hon hade iallafall Vernissage vilket jag tyckte var superkul då jag själv målar så kul att de prickat in det grabbarna grus! <3
Att Ika har svart bälte i shopping vet väl alla vid det här laget?!?
Har Ika den blicken då vet man att det är kört! <3 Hihi....
Några minuter senare var hon lycklig ägare av den här underbara tavlan av konstnären Meja!
Vilket bra hotell ni bokade killar!!!! Kan bara bli lite kostsamt att boka fel hotell?! Hihi
Meja var otroligt gullig o trevlig, vi är lika gamla hon o jag. Det här var innan någon tavla var köpt. Hihi...
Konstigt hur det är med vissa människor men det känns som man känner dom direkt o hon var en sådan person varm, öppen o väldigt lättpratad.
Efter tavelköp o en massa surr o skratt gick vi till rummen för att göra oss i ordning för kvällens middag o konsert med Meja.

Kolla in kvällen lixom!!!

Tröjan jag hade på mig hade jag o Ika fyndat tidigare på dagen vid första stoppet ;) (ja en varsin såklart) den passade perfekt till Lise Sandahl klänningen <3
Vi åt en paket meny som var supergod!!!
Förutom lammracksen som var mer eller mindre råa inuti.
Men vi njöt av fantastiska Meja som sjunger helt gudomligt så många fina låtar hon gjort!

Vi fick en varsin cd också som jag lyckades slarva bort så om någon hittar en cd som är signerad till Petra från Meja så är den min! Hihi
Efterrätten var helt fantastiskt god

Tänk så stor hon har varit i Asien, nu spelar hon mest i London berättade hon. Hon berättade även att hon har en ateljé i Skåne o en på Mallis. Hon kommer nog ha en utställning även i Stockholm.
I pausen tog vi lite luft o fortsatte våra fnitteranfall! ;D
Ni vet vilken typ av kväll det kan vara när allt vi sa var så himla roligt så vi vek oss av skratt!

Spegelblankt! <3 Helt amazing!

När Meja spelat klart var klockan närmare 24:00 på natten. Jag var så trött så jag hade längtat efter kudden senaste timmen.När plötsligt den här pratsamma snubben dyker upp då han hör Ikas härliga gapskratt. Ika som var på strålande humör inte det minsta sugen på att gå o lägga sig än, lite salongsberusade som vi var så var trevligaste samtalet igång som vi känt varandra i hela vårt liv.

T o R anslöt till det trevliga samtalet det visade sig att han ägde en hel del fastigheter här på Smådalarö bla ett hus som Ingemar Bergman bott i, där Fanny o Alexander spelats in där Lasse Berghagen spelat in sin julskiva. 

Det visade sig efter lite längre samtal att han bodde i Schweiz större delen av året var musikproducent, kände Max Martin. Vi blev ju intresserade o frågvisa han svarade men utan att egentligen vilja berätta eller skryta om vad han gjorde eller ägde (men tror det var 5 båtar han ägde bla en i Värmland) 

men när det kom fram att han b la jobbat med Whitney Houston  då var R säker på att han står ju bara o hittar på allting i Leif GW väst!! 

Det är en bluff o vi står här o går på allting!?! 

Nej då det var ingen bluff!
Ett tu tre var vi bjudna hem till honom på efterfest så gästvänligt o trevlig.

Hur ofta hamnar man på efterfest???  Sist vi hamnade på efterfest var på Lisas 40-års fest. Det var ju också ett trevligt minne.... Haha man kanske skulle gå på efterfest lite oftare helt enkelt?!?


Två andra bersedliga Värmlänningar som T o R hade träffat vid baren "där för övrigt Meja sålde virkade mössor som Ika också köpte två st" (sa jag svart bälte i shopping?)  följde också med på efterfesten. De hade en söt hund med sig också. Hon jobbade på Statens fastighetsverk.

Vi  fick ännu ett gapskratt när hon såg chockad ut när hennes kille sen 10 år tillbaka sa att han var 37 år o hon sa men du är ju bara 32 år! På riktigt alltså hon hade tydligen missat att åren gått så fort!Hur konstigt o otippat är det att vi helt plötsligt står på övervåningen med vin i glaset där han hade sin musikstudio, sätter sig vid pianot o river av den ena låten efter den andra.

Det var som att få en konsert till...... helt fantastisk både hans röst o hur han spelade piano utan noter!
Wow vad häftigt!

Hade inte jag som tog det förhållandevis lugnt vid 04:15 försökte få med mig mina resekompisar hem till hotellet hade vi förmodligen varit kvar där än!?!? Haha

Så kul hade vi o tiden bara rann iväg! Så nu har vi en ny kompis Micke DB som har lovat att komma o hälsa på oss i Värmland. Just det han hade ett place i Palma också o så blev vi bjudna till hans ställe i Schweiz om vi ville åka skidor.

Jag tror faktiskt att han verkligen menade vad han sa på riktigt, han skulle ta emot oss med öppna armar är jag helt övertygad om.

Grymt kul o tusen tack för din gästvänlighet Micke! Han tycket det var roligt med möten av människor o vi kan bara hålla med!
Nästan morgon när jag släpade med mig mina kompisar hem!? ;)

Precis när vi sa hej då sa den beskedliga tjejen (hennes kille 37 år o hund var ju också kvar såklart!)
-Nej är det inte dags för lite mer vin!? Så Micke kanske sitter vid pianot än vad vet jag!?

Haha jag bryter ihop vad otippat!

På frukosten var det ett trött gäng men jag som var någorlunda förståndig o drack en massa vatten kände mig ganska pigg trots några timmar för lite sömn.

Meja kom fram o pratade med oss en lång stund så himla go tjej det också.
Micke hade jobbat med Meja också när det begav sig.
Revolvern har hon också designat i  samarbete med Non Violence <3
Vi blev lite senare (12:30) än räknat pga den otippade kvällen men vi var alla överens om att den var oförglömlig, otippad, o alldeles underbar.

Ibland får det bara vara värt det o en sån kväll, natt var det!!
Efter en härlig promenad i solen var vi på hugget igen!!

Tjoho vad kul vi har det! Mot nya äventyr så fortsättning kommer inom kort!
<3

Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig roadtrip! Får nog se om vi kan få bilen att styra mot Smådalarö Gård, vill också se Mejas konst. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag säger bara gör det! Artister där varje onsdag o Mejas tavlor hänger där Augusti ut tror jag! <3 Kram på dig!!

      Radera