Petra Nyman Art & Design

onsdag 10 september 2014

Fåfängans fyrverkeri! Fransförlängning och Frisörbesök!

 Hej! Idag har det verkligen gått i ett! Mycket på jobbet nu också plus att jag har kört mina spinningpass både i måndags o tisdags! Nästintill fulla pass! Så kul! När jag berättade igår på spinningen att jag skulle på semester kom en söt tjej fram o tyckte det var synd eftersom hon skulle få besök från Västerås o hon hade tänkt tagit med henne på min 80s 90s spinning jag brukar ha på fredagar! Sååå glad jag blev! <3 Ja det var synd!
Igår var jag först ner till stan o fixade lite nya slingor i håret hos min goa hårfrisörska Åsa på Clipodrom som hade mycket att berätta i vanlig ordning! Aldrig en tråkig stund hos henne! Hihi
Efter det åkte jag ner en andra gång på stan till fina Linnea som fyllde på mina fransar vi har också alltid mycket att prata om:)! Det var verkligen katastrof innan! Jag hade tänkt att jag skulle hinna fixa nya semesternaglar idag också men det hann jag inte med! Dagen har rusat iväg! Jag har fyllt kylskåpet åt sonen o de som ska bo här när vi är i Grekland! 
Solen fortsätter lysa över Karlstad! Så skönt att sätta sig en stund även om det är full rulle minutrarna efter! ;)
Det kom värsta regnskuren direkt efter frissabesöket så det blev inte många lockar kvar?!? Som vanligt fick jag vara fin en liten stund innan det var dags för spinning på kvällen!:D!
Diana har varit här o fixat rent hus! Så härligt det är med rent hus! Jag får massor av ny energi att städa o feja! Lakan är bytta, handdukar  osv osv........
 Hittade den här söta brickan på Ica när jag handlade i måndags! Tänkte ställa mina kryddor vid spisen på den istället!
 Lite matlagning också, såklart! Mumsig kyckling med inspiration från Nyhetsmorgon hihi
Mitt kök! Kycklingen blev så god när man stekte med citron!
Lättlagad kycklingrätt med få ingredienser. Perfekt en vardag då du vill göra något nyttigt, snabbt och gott.
Taggar: fågel, lättlagat, snabbt, vardag
4 portioner
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 stor lök i tunna skivor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 citron
  • smör att steka i
  • salt och peppar
Till servering
  • Grönsallad
  • Olivolja och balsamvinäger

  1. Stek lök och vitlök mjuk i smör. Tillsätt timjan, fond och grädde och låt koka ihop, ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingen. Stek i olivolja, ca 5 minuter på varje sida. Klyv citronen på mitten och stek på snittytan samtidigt som kycklingen, citronens yta ska bli lite karamelliserad och brun.
  3. Pressa citronen över kycklingen och servera med såsen och en grönsallad dressad med lite olivolja och vinäger.

 Tada! Dagens middagstips från mig! ;)

Igår när jag kom hem från spinningen åkte jag o kollade en stund när U21 spelade match mot Örebroarna! Det var kul att jag åkte o kollade för jag fick se ett riktigt snyggt nickmål på hörna av sonen! ;) När han kom hem efter matchen hade jag fixat lövbiff o ugnspotatis! (vet ju att det går hem dessutom väldigt snabbt tillagat när man äter middag sent på kvällen!)
 Ett projekt som varit på G länge här hemma är elementskydd! Nu fick vi se hur de blev! Kommer bli jätte fint tror jag när fönsterbänkarna blir lite bredare också!
 Såklart ska de vitlackeras också! Hoppas att allt ska vara klart inom några veckor!
 Lite reseläsning fick följa med hem från dagens middagshandling!
Nej nu ska jag ta tag i kvällens middag som får bli köttfärsås!

OBS vi har förtidsröstat idag också, gjort vår plikt! Sen ska jag fortsätta packa!
I natt drar vi! Nästa gång vi ses är i Karpathos i Grekland!

Myyys! Vill ju hinna se Idol också så nu får jag skynda på!

<3

Kram på er!

/Petra


4 kommentarer:

  1. Ha en bra semester njut av ledighet o värme... Får se om jag har min dotter hemma i helgen hihi. Trevlig resa o sköt om er. / kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Skönt att Claes hade sällskap tycker jag! <3

      Radera