Portionsbitar av lax med citronsås
4 bitar fryst lax, (125g*4)
Smörklickar
Salt och svartpeppar ( jag tog Flingsalt, o massor av Citronpeppar)
Sås
2 msk smör
3 dl grädde (jag tog 4 dl grädde)
1 dl fiskbuljong (jag tog 1 msk fiskfond)
1 msk vetemjöl (jag tog inget vetemjöl)
2 tsk citronsaft (jag glömde köpa saft så jag tog en knivsudd socker)
1 citron (jag pressade i hela tyckte det blev lite surt så jag kompencerade med lite mer grädde)
2 krm citronpeppar
Lägg fisken i en smord ugnssäker form och lägg på smörklickarna.
Salta och peppra efter smak Stek i ugnen i 225 grader tills fisken fått färg (ca 20 minuter)
Gör i ordning såsen.
Servera tillsammans med kokta broccolibuketter och ev. potatis i någon form.
Tack till Ann-Marie Karlsson för ett Excellent laxrecept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar