Petra Nyman Art & Design

tisdag 3 april 2012

Ugnsbakad lax med Citronsås! Mera fisk åt folket!

Jag testade ytterligare ett recept från Experimentet!
 Det här var  en riktig smarrig o fräsch laxrätt! Jag kommer garanterat laga den igen! 
Jag är så dålig på att laga fisk! Nu kanske jag blir bättre!
Om ni gillar citron ska ni absolut testa det här!
Jag fyllde på sås tre gånger under gårdagens middag! :-)) Hi,hi!



Portionsbitar av lax med citronsås
4 bitar fryst lax, (125g*4)
Smörklickar
Salt och svartpeppar ( jag tog Flingsalt, o massor av Citronpeppar)

Sås
2 msk smör
3 dl grädde (jag tog 4 dl grädde)
1 dl fiskbuljong (jag tog 1 msk fiskfond)
1 msk vetemjöl (jag tog inget vetemjöl)
2 tsk citronsaft (jag glömde köpa saft så jag tog en knivsudd socker)
1 citron (jag pressade i hela tyckte det blev lite surt så jag kompencerade med lite mer grädde)
2 krm citronpeppar

Lägg fisken i en smord ugnssäker form och lägg på smörklickarna.
Salta och peppra efter smak Stek i ugnen i 225 grader tills fisken fått färg (ca 20 minuter)
Gör i ordning såsen.
Servera tillsammans med kokta broccolibuketter och ev. potatis i någon form.


Tack  till Ann-Marie Karlsson för ett Excellent laxrecept!

Jag tog rätt fond igår!:-)
Hade inte varit gott med kalvfond kan jag tänka mig?!?

Lite flingsalt o sen in i ugnen på 200 gr ca 20 min

Måndagsmys med brasa!
 Det är ju svinkallt ute igen!

Å den härliga "Familjen Annorlunda" från Karlstad!
Självklart  kom en liten tår när de gifte sig på Café August Brygga!
Jag är stans blödigaste!?! Kan gråta till tecknad film!

<3
Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar