Petra Nyman Art & Design

torsdag 28 januari 2016

Torsdag! Recept min köttfärssås!

Vaknade 07:00 av mig själv, älskar att inte behöva bli väckt av klockan. Sen den vanliga rutinen att R hämtar kaffe (jag har förberett), tidning o kissar hundarna utom Elsa  (Chihuahuan) som aldrig skulle röra sig ur fläcken innan jag går upp hehe. My Lifeguard!

Jag har (mixat i Mixmeister) ett nytt spinningpass inför morgondagens 80s 90s  o förberett  lunchpasset jag hade på Tieto (förra torsdagen hade jag ont i halsen) men idag kunde jag köra järnet igen! Så härlig känsla att kunna köra olika intervaller. (timmen rusar i väg men så är det väl när man leder pass själv?!?) 
Är jag tex själv deltagare på någons spinningpass tycker jag tiden smyger fram, det känns som att någon hänger i klockvisaren haha. Ja vi är nog lite "ego" vi instruktörer o vill helst bestämma allt själv?!? Det är därför det är nyttigt att gå på andras pass ibland också! ;)))) Lära sig ta order helt enkelt hihi. Väldigt SVÅRT för mig som jobbat i branschen länge!? 

Ni har väl inte missat att KMTI kommer hålla i en utbildning (för nya instruktörer) helgen 20 feb (min födelsedag) där du kan testa på om instruktörsyrket verkar vara något för dig!?
 Är du själv sugen eller känner någon du tror skulle passa o skulle tycka att det var kul så hör av er till KMTI i Karlstad eller genom mig så ska jag förmedla.

Jag har själv ALDRIG  ångrat det beslutet även om jag var så obeskrivligt nervös innan varje pass!!!

Utanför Comfort Zone men man lär sig.......man vänjer sig! 

Jag lovar! <3


Var tvungen duscha innan passet för jag var så skitig i håret haha. Så duschat två gånger inom loppet av ett par timmar?!? Normalt? Not!

Check!

Snittpuls 153 Maxpuls 177 vilket inte säger någonting för dig eftersom maxpulsen är individuell.

Jag har inte koll riktigt på min! Men det ska jag ta tag i så fort som möjligt!

Förmodligen alldeles för låg!  Men jag ska skriva om det där i ett eget inlägg!

ANNARS lurar man bara sig själv! Kom ihåg det!! Ingen idé att lura sig själv!


Åkte hem o åt köttfärssås o spagetti till lunch som jag lagade till middag igår. Tröttnar aldrig på denna rätt som nog varje familj har sitt egna recept på?!?

Recept min köttfärssås 

Nötfärs 800 gr
1 stor gul lök
1 burk krossade tomater Zeta, Mutti eller Markatta
2 vitlöksklyftor
1msk kalvbuljong
1 dl hot chilisås
Minst 3 msk Heinz Ketchup
1/2 burk creme fraiche
salt, peppar, vitpeppar o cayennepeppar

Ibland har jag även oregano, kanel, sambal oelek, riven morot, rött vin, basilika, mozzarella, grädde, soja, chiliflakes (beror vilket humör jag är på o vad som finns hemma) ;)


Riven parmesan brukar jag alltid ha men glömde skriva det på handlingslistan snyft!

;)

Bonnie äter smärtstillande så det är full fart igen fast vi ska helst passa henne så hon inte hoppar omkring för mycket!  Tyvärr fick jag tacka nej till AW imorgon då vi skulle fira fina vännen Charlotte men det får bli en annan dag då R har åkt till Sälen med grabbgänget!

Imorgon kanske jag blir väckt av att min kompis PT Lisa kommer hit med en semla!

Hihi

Ps. såg ni Arga snickaren VIP hos Kicki Danielsson igår? Jösses så rörigt o mycket grejer hon hade så nu känns det som vårt hus är näst intill i perfekt skick!??? 

<3

/Petra


1 kommentar:

  1. Här kan du göra ett riktigt maxpulstest: http://satskarlstad.se/sats-testcenter/tester/

    SvaraRadera