Petra Nyman Art & Design

fredag 15 januari 2016

FUNDERINGAR Just NU!

Godmorgon fina!

Har funderat ganska mycket varför jag bloggar?!? Eller inte bloggar?!

Om jag ska fortsätta Blogga..........det har gått några veckor på nya året utan blogginlägg  (har inte hänt på 3 år) Jag hade ambitionen att jag skulle börja året med härliga inspirerande blogginlägg o bilder men jag kom av mig. Jag har funderat på varför jag tappade inspirationen HELT......

Så många som har det jobbigt nu, sjukdomar o elände som inte borde finnas i vår värld! Då känns det ganska ytligt att skriva om middagstips, shopping, resor, kläder o inredning?!?

Jag vill att det här ska vara en "inspirationsblogg" så att ventilera min irritation eller oro med er vill jag helst inte utan det gör jag med mina nära o kära.

Jag har varit gråtmild, oroad,  fylld av empati. Jag är så lyckligt lottad o så tacksam över allt jag har, familj, vänner, livet.....men jag hatar orättvisor o önskade att jag kunde ta hela världen under mina änglavingar! <3
Vill att alla ska må bra. Men det är inget jag kan styra över o det måste jag inse. Jag kan bara ta ansvar för mitt liv, försöka vara en bra medmänniska, mamma, fru o vän.

Hur som helst har jag tänkt att om min blogg inspirerar någon, några, att jag kan ge lite ytliga tips i vardagen så fortsätter jag mer än gärna med det!

Det är väl det som är en del av livet? Det är här o nu!


Life is now!

 Vi har så mycket roligt på G så jag vill fortsätta att dokumentera det här!



Nu till lite ytligheter! ;D!
Min frukost! Jag är inge storätare till frukost äter mer konstant efter kl 18 hihi. Men gud så gott det här är! Finn Crisp, ört bonjourost, rökt kalkon o persilja!

Lägg till en stor kopp svart kaffe till det! (eller två)
Plus apelsin o Omega 3 (som jag har lovat mig att försöka komma ihåg att ta i år) Hihi

 Igår körde jag mitt första pass på Tieto, en massa intervaller o idag har jag fått den inväntade träningsvärken. Härligt! 

Utebliven träning kan jag inte skylla på för det var nog mitt åttonde pass i år. Vet inte vad jag skulle göra utan träningen, min bästa fylla på energi källa.

Jag gjorde en supergod spenatsoppa också! ;D! 

O nu är det nästan som vanligt här på bloggen för här kommer ett shoppingtips också!
Min fina soppslev som jag införskaffat på Ica för 79:- så himla snygg tycker jag! 


Så här gjorde jag! Googlade mitt egna recept hihi! Bra med blogg ibland!
Gillar man spenat så!!!!!! Det gör jag!

Jag hackade två schalottenlökar o en halv vitlök som jag värmde på i lite olivolja i en gryta!
Därefter tog jag en halv påse fryst spenat o tinade upp i grytan.
Jag tillsatte 2 msk kycklingfond o 6 dl vatten som fick koka dryga 10 minuter.
Sen vispade jag ner 1, 5 dl ekologisk grädde samt blandade i en msk naturell Philadelphiaost.
Sen var det bara att smaka av med salt, vitpeppar o cayennepeppar! En del vill ha muskotnöt i också men det skippade jag! Jag kokade ett ägg o lade i soppan! Så där har ni min lunch idag!


Jag ska fortsätta dela med mig av recept, shopping, resor, inredning!

Det lilla o stora i livet!

Idag är mina tankar hos en vän!


<3

<3

<3


Kramar i massor!

En värld som behöver mer kärlek!

Stand By You! Rachel Platten



Var rädda om varandra!


/Petra

Tulpanens dag idag! <3

Puss!









8 kommentarer:

  1. Jag har hamnat i din situation många gånger om, att det bara känts som jag gnäller över än det ena, än det andra, eller så har jag ingen som helst LUST att skriva!!! Jag som egentligen älskar det!!! Då har jag tänkt på dig och din positiva energi som aldrig verkar sina. Man blir glad av dina inlägg! Vi behöver alla lite "ytlighet" som du själv kallar det, jag tycker du har en härlig självdistans till det. Du bjuder också på ditt stoooora hjärta och en empati för alla och envar. Fortsätt med det!!

    Massor av kramar!
    Anja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anja! Om du visste vad din kommentar gjorde min dag! <3 Kramar i massor tillbaka fina, kloka du! <3

      Radera
  2. Hej Petra!håller med Anja,kan verkligen förstå hur du tänker med dina inlägg varför skriva om "ytlighet"när det finns så mycket skit!!men samtidigt är det precis en blogg som din som får en annan att fokusera på det som är bra!!
    jag har följt dig ett par år nu(hittade dig av en slump,att jag dessutom har varit din kund och själv numera bor på hammarö gör ju inte saken sämre)
    Tycker verkligen att du är bra på att fokusera på det positiva i livet,du är kanon på att belysa det lilla i det stora(vardagslyckan)nästan mer än när du har större upplevleser vid era resor till exempel!
    Du verkar vara ödmjuk,tar inget för givet och skriver OFTA att du är tacksam!Det är just det som gör att din blogg är så läsvärd!
    Dessutom verkar du ha massor av humor!
    Så Petra fortsätt skriv när du känner för det!Du bjuder på så mycket gott och är bra på att skriva!kram Johanna på Gunnarskär

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tusen tack Johanna! Om du visste vad det värmde! <3 Hade ingen aning om att jag har bloggläsare som hängt med så länge! Så häftigt! Hoppas vi ses snart här på öa! Kram o ha en härlig helg!

      Radera
  3. Hej Petra!
    Hoppas att du fortsätter skriva, hittade till dig av en slump och kikar in här med jämna mellanrum för att det är kul att läsa och känna din energi
    mellan raderna��. Ha det bäst! Hälsn Moa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh vad glad jag blir över din kommentar! Tusen tack från hjärtat! Ha det bäst du också! Kram Petra

      Radera
  4. Vill också tala om att jag tycker du har en alldeles fantastik blogg! Du bjuder på det mesta och din energi inspirerar så mycket!

    Om du orkar och har tiden och lusten så fortsätter jag så gärna att läsa din blogg! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack Ann-Britt! Om du visste vad din kommentar värmde ända in i hjärteroten!
      Jag gillar ju verkligen att dela med mig o sprida värme o inspiration omkring mig så nu har ni gett mig ny energi till det! <3 Kramar Petra

      Radera