Petra Nyman Art & Design

tisdag 10 november 2015

Ung Instruktör på KMTI! Recept värmande solgul hot soppa!

Jag skrattade så jag vek mig när jag fick se den här gamla bilden på oss instruktöer på KMTI från -91 känner ni igen mig? Gul topp o hängselbyxor??! Haha ja det är väl tur att träningsmodet har ändrats sen dess! Men jag måste erkänna att visst var det lite mer "glammigt" då på 90-talet! Jane Fonda, Workout, stringdräkter o benvärmare!?
Många som tyckt att jag är lik dottern här! ;)

Då var vi 6 instruktörer o idag är vi nog 50 st?!?

http://www.kmti.se/

Igår var Peggy på besök till Bonnies förtjusning äntligen en valp som vill leka! Lite blyg först men efter en kvart var det fullt ös här!


 Haha jag har ätit den här soppan i tre dagar i rad till lunch! ;)

Måst ge er ett supergott sopprecept jag lagade igår, det är så gott nu när det är höst o snart vinter.
Fanns kvar så jag åt till lunch idag också!

Mums! Grundreceptet är från Buffé!











Ingredienser

 4
handle

  • 400 g torskfilé, sej eller hoki 
  • 300 g laxfilé (jag köpte en påse färdigtärnad fisk)
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika (jag tog oregano)
  • 2 1/2 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 fiskbuljongtärning (jag tog fiskfond 1,5 msk)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt saffran (à 0,5 g)
  • 300 g räkor med skal (jag glömde räkorna)
  • 1 burk musslor (à 150 g) (jag tog inga musslor)
  • 1 1/2 tsk tomatpuré
  • Jag smakade även av med lite cayennepeppar!





Så här gör du


  1. Tina fisken om den är fryst. Skölj och strimla purjon. Skala och hacka löken.
  2. Smält smöret i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull. Fräs löken ett par minuter tills den blivit glansig och genomskinlig. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt detta fräsa med en kort stund.
  3. Tillsätt vin och fiskfond. Koka ett par minuter. Rör ner grädde, crème fraiche, vatten och saffran. Sjud i 15 minuter.
  4. Skär fisken i munsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
  5. Skala räkorna. Tillsätt dem och de avrunna musslorna. 
  6. Till servering: Hetta upp och servera genast, gärna med vitlöksmajonnäs och ett varmt bröd.


Stort Grattis till Zlatan också som fick sin 10:de guldboll igår på fotbollsgalan!

<3


Kramar Petra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar