Petra Nyman Art & Design

onsdag 16 januari 2013

Nu ska det bli nyttig matlagning alá Paleo!

Jag fick tips om en ny blogg om Paleokost igår av Åsa! Eller stenålderskost som den också kallas! Vad åt människorna förr i tiden? Jag har inte hunnit sätta mig in så mycket än men det verkar ju vara väldigt nyttigt o renande!
 Bloggen heter Under vårt tak! Ni hittar den HÄR!


Kul att utforska nya saker! 

Jag gick på känsla här!
Tycket det här såg nyttigt o gott ut! Men vet inte om det är strikt Paleo?!?
Kanske inte ett rätt?!?
Men visst ser det läckert ut:)
Honungen, vitvinsvinägern o sojan gör sig så bra ihop!
 
Recept på Färgrik festgryta!
 
800 g nötfärs
1 purjolök
2 paprikor en röd en gul
1/2 färsk gurka
1/2 färsk ananas (inte säker på om det är Paleo)?
1 burk hela champinjoner (säker på att det inte är Paleo) men gott! :)
1 dl vatten
3 msk soja ? (osäker här också?)
1 mks honung
2 tsk vitvinvinäger (kan de knappast ha haft på stenåldern?!? Hehe)
Klippt persilja
 
Fräs färs, strimlad purjolök och champinjoner, låt puttra 5 min.
Blanda vatten, soja, vinäger, honung i en kastrull.
Låt koka upp o sjud några min på svag värme.
Häll vätskan över färsen o tillsätt grönsakerna o delad ananas.
Låt puttra till ytterligare några minuter tills allt tagit smak o är genomvarmt.
 Smaka av o strö persilja över!
(ett gammalt viktväktarrecept) som är supergott o alldeles förlänge sen jag lagade!
 
 
Jag sitter här o bloggar o lyssnar på mitt Madonna-spinningpass som
 jag mixade ihop i Mixmeister för ett par dagar sen! Grymt det också!
Middagen är ju förberedd som ni ser!
Nu ska jag bara sätta på lite ris!
 
Jag ska försöka kategorisera mina recept när jag får tid!
Det har ju blivit lite av en matblogg det här!
:)
Det är kul med olika smaker!
 
Ikväll är det iallafall underbara kockar på tv!
Det missar jag inte!
 
Ni vet säkert mer än mig om Paleokosten!
Ge mig.... oss tips här i kommentarsfältet!
 
 
Alltid kul om vi kan hjälpas åt!
Tjao!
/ Petra
 


2 kommentarer:

  1. Hej Petra!

    Stort tack för den fina länkningen!

    Vilken vacker mat och vad roligt att du provar Paleo! Det finns så mycket bra med Paleo, ren och naturlig mat gör stor skillnad för kroppen!

    Du frågar om råvarorna du använder är Paleo eller inte och det är ett par "fulingar". Soja är inte Paleo, tycker att du ska ställa bort den :-) Ananas är jättebra, om den är färsk (ej i burk!!!). Vi hade valt färska champinjoner de i burk ligger i en lag som kanske inte är helt OK. Vitvinsvinäger är faktiskt helt OK om det inte är ett märke som innehåller tillsatser (rena och utan kemiska tillsatser är grejen), det innebär också att rödvinsvinäger är bra. Ser att du kokar ris till, detta går tyvärr bort...

    Hoppas detta är till hjälp, om du har frågor eller funderingar så tveka inte på att skriva till oss! Riktigt roligt!

    Du vet väl att vi även finns på Facebook ;-)

    Än en gång - vad roligt att du provar Paleo!

    Ha en fortsatt fin dag!

    /Magnus och Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vad glad jag blir av er feedback!
      Ananasen var färsk! :)
      Riset var till för fotbollspelande sonen som kör 6 dar i veckan! Vågar inte dra ner kolhydraterna där?!?
      Soja känns ju jätte jobbigt att bli av med! Hihi
      Men imorgon har jag ett nytt recept på G som jag hoppas blir godkänt! Tack för att ni tar er tid!<3

      Radera