Petra Nyman Art & Design

onsdag 4 februari 2015

Jag har blivit Pedant! Detox och balsam för själen! Just Do It!

Vet ni att jag är lyckligast i hela världen över den här upptäckten! Just Do It! Ibland kanske det är bra att känna sig lite krasslig en helg, tycka synd om sig själv o vara gräsänkling hihi, för nu har jag verkligen inte hunnit med bloggen de närmsta dagarna. 
Tar en välbehövlig kaffepaus just nu. 
Så här är det! Jag kan känna mig nästan provocerad av för perfekta hem om ni förstår vad jag menar!? (förmodligen väldigt avundsjuk) Samma ljusstake o vas o ananas o bara vitt o svart så man till slut nästan bara ser vitt o svart, på varje inrednings blogg man kikar in på. Det räcker att följa en med andra ord. Men det jag mest inspireras av i deras minimalistiska hem är den otroliga ordning de verkar ha. Ok det har kanske sett ganska ordning o reda ut i vårt hem också på de bilder jag lagt ut på Insta o bloggen, men skoja hur rörigt det har varit i varje litet skåp, garderob, låda, badrum, hall, kök, sovrum, överallt en enda stor röra helt enkelt. Jag har känt det som att uppgiften är övermäktig att ta tag i. Vart börjar man rensningen?..... Då man vill att alla saker, kläder ska ha varsin plats så man slipper ägna halva dagen åt att leta. Vi har dessutom ett för stort hus att leta i så det blir några kilometer per dag vilket iofs är bra. VARDAGSMOTIONEN kan man inte klaga på ändå? Hihi 
Så här såg det ut för två dagar sen när jag tog mig i kragen o började min resa!

Wish me luck!
Jag är inne i ett flow av att plocka, rensa o kasta! Vet inte hur många kryddburkar o konserver jag slängt som det stod fel ÅR på bäst före datumet?!?!

Den här låten går på repeat under tiden!
Helt underbar! Bästa spinninglåten just nu!

 
Herre Gud vilket kaos! Men till slut så! :D!

Kolla in köket! Varenda skåp är nystädat inkl kylskåpet, vinkylen o frysen! ;)
Jag känner att jag kan andas lättare, hittar fokus, vara mer i nuet, vara en bättre mamma även om Claes kommentar när han kikade ner i de nästan tomma lådorna var. - Det känns nästan obehagligt mamma!;) Haha 

Så nu har jag precis beställt nya Globalknivar HÄR! behöver även köpa någon ny stekpanna. Inte mycket som blev kvar som sagt var!? Så skönt att få fräscha, funktionella redskap. Bättre med kvalité än kvantitet. Kanske tom kommer klickas hem en ananas?!? Hihi Hoppas ingen som läser o har en guldfärgad ananas därhemma tar illa vid sig för jag tycker också att det är snyggt! ;) <3
 Nu har jag precis tagit en underbar hundpromme i ett härligt vinterlandskap!.Någon som vet vart man kan köpa bikini nu förresten? ;)
När man städar o fixar som jag har gjort de senaste två dygnen (maniskt) blir det inte så mycket matlagning. Livet på en färdigköpt räckmacka en dag!
 
Igår lagade jag en enkel Biffstroganoff.  Nästan så man inte vill laga mat i köket nu när det är så städat o fint överallt! Hihi

 Enkelt o gott med ris o sallad till. Receptet hittar ni HÄR!
 Så härligt nöjd jag var igår kväll när vi bokstavligt skönj ner i soffan med brasan sprakandes. Det sjuka är när man väl börjat rensa vill man aldrig sluta. Drömde tom om att jag sorterade i natt. ;)

 Tacos blev det i lördags, med egen guacemole.
 Inte alls haft någon inspiration till matlagning i helgen när jag känt mig lite krasslig.

Lagade även en Hermanssons, ett säkert kort här hemma! Skönt när det räcker till lunch dagen efter också. Perfekt mat att värma.

 Receptet hittar ni HÄR!

 Till alla som känner att det är lite rörigt därhemma i lådorna. Det är värt allt jobb, som faktiskt inte ens känns jobbigt när man väl kommit igång utan bara kul när man ser hur fint det blir. Nu har jag fortfarande bara börjat så jag har massor mer att ta tag i.
Jag tänkte innan jag drog igång i förrgår att jag tar en hylla idag ändå sen blev det en till, en till, en till, bara en till! Ville verkligen aldrig sluta!


Just Do It! Precis som med träningen alltså! <3


Love my house! <3

Ikväll är det Mästerkocken! Vilket ni som läst min blogg vet att jag inte missar i första hand! :)
Kanske kan rensa i strumplådan under tiden!

Vi har så mycket roligt på G framöver!
Både fredag o lördag är redan inbokade!


Kram Petra
2 kommentarer:

 1. Ha ha!!! Härlig kommentar från Claes, tycker jag!!! Jag är ju en pedant i absurdum, mår dåligt när Tommy lägger snusdosan på "fel" ställe, så därför beundrar jag dig att du kan låta det vara lite oordning emellanåt. Då jag lagar mat så ställer jag in de använda ingredienserna i skåpen direkt, ja, jag vet, det är sjukt! Min dotter kör ut mig ur köket då hon lagar mat, för jag svansar runt och plockar hela tiden så hon blir jättestressad. Hon gör precis som du och det är inget fel alls, tycker jag. För tillfället har jag stora problem med våra sopsorteringskärl, såna där från IKEA. De är ju i vägen hela tiden och dessutom alltid fulla!!! Jag tycker ni har det så himla fint hos er, även om nu saknar en guldananas, hihi!

  Kramisar Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha vad rolig du är Anja!;) Tror jag fått lite mindre följare sen jag skrev det där med ananasen! Hihi Men jag tror har man väl fått ordning vill man verkligen inte att något ska hamna på fel plats igen! Nu är jag stenhård! <3 Kramar Petra

   Radera