Petra Nyman Art & Design

fredag 20 februari 2015

Bästa Spinninglåten från Hunger games! Födelsedag! Recept vansinnigt god Laxgratäng!

Den här låten går på repeat här hemma! Längtar tills jag får köra den på mitt spinningpass. Det kommer dock ta ett par veckor eftersom vi åker till underbara Indigo Pearl Thailand på söndag! Helt ofattbart att vi snart har vit sand mellan tårna o inte kommer frysa på flera veckor! Så nu ska jag leta fram mina solglasögon! Bikinin jag beställde passade inte! Dömt att misslyckas att beställa en bikini på nätet liksom?!? Idag har jag blivit firad med skönsång, paket o frukost på sängen. Bella är också hemma sen ett par dar tillbaka, vilken överraskning när hon dök upp som gubben i lådan här hemma. Hon har ont i halsen så då tyckte hon det var lika bra att åka hem, det går inte dansa 8 timmar om dagen när man inte är kry o inte kul att sitta själv i en lägenhet i Stockholm.


Alltså denna låten kan man bli trollbunden av! <3
Lite lagom mystisk!;) Går på repeat här hemma just nu.

Annars har jag fyllt på fransar o varit hos frissan! Tänkte fixa naglarna också eller ska jag vänta med det tills jag kommer till Thailand?!? Det är ju så billigt i Thailand med alla behandlingar.

Jag måste dela med mig av receptet på laxgratäng jag gjorde för ettag sedan.

Recept Laxgratäng

Ingredienser: 4 pers
6-8 potatisar av mjölig sort
300 gr färsk lax
75 g kallrökt lax
1 gul lök
1/2 fänkålshuvud
1 knippe dill
smör
3 ägg
3 dl grädde
salt, pepper



Jag gjorde så här:
 1. Skala o koka potatisen ca 10 min. 
2. Skiva under tiden lax, lök o fänkål i tunns skivor. Hacka dillen grovt.
3. Klä en springform med folie så det inte rinner ut i ugnen. Jag smörade även folien.
4. Skär potatisen i ca 5 mm tjocka skivor. Fördela lite mer än hälften av potatisen i formen. Salta o peppra. Fördela sedan lök, fänkål o dill ovanpå.
5. Lägg i den kallrökta laxen o sist den råa färska laxen. Avsluta med att lägga resten av potatisen runt kanterna.
6. Blanda ägg o grädde i en bunke. Häll äggblandningen i formen o krydda med salt o peppar. Grädda i 175 grader i ca 35 min till gratängen har fått lite färg.

Jag serverade med dill, citron o sallad (ett tips, den smakar nästan ännu bättre dag två);)

En mycket god rätt kan jag lova. <3 Vill man inte äta potatis fungerar såklart rättika lika bra.

Nej nu ska jag fixa till dagens 80s spinningpass, o packa lite till.

Kram på er!

<3

/Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar