Petra Nyman Art & Design

fredag 9 januari 2015

Fredags middagstips! Världens bästa täcke från Siden Selma! Astrid Lindgren dokumentär!

 Kortvecka o redan fredag! För er som ännu inte bestämt fredagsmiddagen ikväll ska ni få ett smarrigt tips av mig. Den här kycklingen var så god som jag lagade igår.

Ett annat tips är att investera i Sidenselmas sidentäcke, HÄR! det är något av det bästa täcket jag har upplevt i hela mitt liv. Jag är ärligt talat helt lyrisk varje gång jag kryper ner under täcket. Jag som tillbringar så många timmar i sängen nu efter vår långresa då man är jetlaggad hihi. 

Har ni sett  dokumentären om Astrid Lindgren? Den var väldigt intressant så ett tips om du inte har sett den. Jag såg även Beyonce live konsert men den visas nog bara nån dag till så skynda er om ni vill se ett riktigt proffs uppträda på svt play.
Sweetchilikyckling med ungspotatis, avocadocreme o tomatsallad.
Enkelt o väldigt gott!
 Kycklingen i marinad i minst en timme. Sweetchilisås, soya, pressadvitlök, salt o peppar.

 Jag serverade fräsch tomatsallad till.

 Avocadocremen var yummie till. Jag brukar alltid passa på att smörja händerna av det sista i avokadon, de blir så mjuka då.
 Jag använde mina såsskålar inköpta på Chili för en billig penning innan jul. Tror de kostade 20:-/ st



Recept Sweetchili kyckling med Avokadocreme, ugnspotatis o tomatsallad 


Ingredienser 4 port
4 st kycklingfiléer
1/2 dl sweet chili sås
2 tsk soya
2 vitlöksklyftor
Salt, peppar

1 kg fast potatis (Icas är bra)
olja
En ask körsbärstomater
0,5 st röd lök
0,5 st ask persilja
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
1 stor mogen avokado
saften av en halv citron
0,5 dl creme fraiche

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna obs ett eget skärbräda för kycklingen (eller använd minutfilé som redan är tunn) på längden och lägg kycklingen i en påse tillsammans med marinaden på sweet chili, soya, pressad vitlök, salt och peppar. Låt gärna ligga i marinad minst en timme.
Sätt ugnen på 220 grader.
Stek kycklingen snabbt på hög värme för att få en stekyta, lägg sen över i en ugnssäker form.
Skölj potatisen och dela den i skivor. Lägg potatisen på en ugnsplåt, ringla olivolja, o krydda med flingsalt o timjan.
Ställ in kycklingen och potatisen i ugnen i ca 20 min,  tills kycklingen är genomstekt, vänd runt potatisen några gånger så de inte bränner fast.
Dela tomaterna, skiva rödlöken lägg i en skål med kallt vatten en stund för kristligare o inte så stark löksmak och hacka persiljan, lägg allt i en skål ringla dressing över med olivolja, vinäger, salt o peppar
Mosa avokadon med en gaffel  tillsammans med crème fraîche och pressad citron o en pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt.

Bon Appetit!

Kyckling på fredag det enda vi vill ha! ;)

 Så skönt att tulpanerna kommit in the house! ;)
 Tallrikarna är från Perfect Home o såskopparna från Chili.



I eftermiddag ska jag köra min 80s 90s spinning igen! En perfekt start på helgen.
Så nu ska jag leta fram en massa nostalgi låtar.......


Ha en toppen fredag!

<3

/Petra

1 kommentar:

  1. Så gott med avokado, ja hela rätten såg smarrig ut. Man borde ju kunna gegga in det i ansiktet också ju.
    Kram fina

    SvaraRadera