Här kommer recepten på mammas födelsedagsmiddag!
Fantastiskt gott!
En order att laga!
:)
Marinerad fläskfilé
Till ca 10-12 pers
Ingredienser:
1-1,5 kg fläskfiléIngredienser:
1½ dl soja
½ dl äppelcidervinäger
2 msk honung
4 pressade vitlöksklyftor
2 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk torkad, smulad timjan
Sätt ugnen på 125 gr. Dela filén i två delar och bryn så den får färg. Stek den sedan i ugnen ca 30 min. Under tiden rör man ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg de varma filéerna i en tät plastpåse och häll över marinaden. Låt fläskfilén ligga 2-3 dygn i kylskåp och vänd emellanåt. Sila av skyn och servera till. Serveras skivad med ex. potatisgratäng, potatissallad.
Fint att dekorera med stora kapris med stjälk.
Här kommer receptet på Rättikagratängen!
Ingredienser:
500 gr rättika, skalad och skivad i tunna skivor
2 gula lökar
3-4 pressade vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl 34% cremefraiche
200 gr Philadelphiaost
Svartpeppar
Ca 3 dl riven smakrik hårdost (mamma tog osten Emmentaler den var grymt god lite rödaktig)
Fanns att köpa färdigriven.
Gör så här
Skala och skiva löken.
Vispa ordentligt ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i ca 7 minuter.
Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.
Gratinera i ugn i 150 grader i minst 75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.
Bilder från när jag gjorde rättigratäng här hemma! Smakar som potatisgratäng fast utan kolhydrater!
Här kommer receptet på Rättikagratängen!
Ingredienser:
500 gr rättika, skalad och skivad i tunna skivor
2 gula lökar
3-4 pressade vitlöksklyftor
3 dl grädde
2 dl 34% cremefraiche
200 gr Philadelphiaost
Svartpeppar
Ca 3 dl riven smakrik hårdost (mamma tog osten Emmentaler den var grymt god lite rödaktig)
Fanns att köpa färdigriven.
Gör så här
Skala och skiva löken.
Vispa ordentligt ihop creme fraiche, grädde, Philadelphia och svartpeppar och ev lite salt i en bunke.
Koka upp vattnet med salt och koka den skalade, skivade rättikan i ca 7 minuter.
Varva rättika, lök och vitlök i en ugnsform.
Fördela gräddblandningen jämnt över rättikan.
Gratinera i ugn i 150 grader i minst 75 minuter.
När den har fått en fin färg och man lätt kan skära igenom rättikan med en vass kniv,
ta ut gratängen ur ugnen och fördela den rivna osten jämnt över den.
Gratinera i några minuter till, tills osten fått en fin färg.
Bilder från när jag gjorde rättigratäng här hemma! Smakar som potatisgratäng fast utan kolhydrater!
Mumsfillibabba!
Jag laddar för att åka iväg o köra mitt andra Powerstep-pass +core på KMTI!
Min ben känns som bly just nu!
Men med lite dunka- pepp musik på så kommer de nog vakna till liv!
Ska nog ta en liten fikapaus!
Kram o ha en finfin torsdag!
<3
/Petra
Tack för hjälpen med passen Petra. Starkt jobbat! Hoppas jag kan hjälpa igen ngn gång.
SvaraRaderaDet gick faktiskt bättre än väntat! Jag körde ju på lägsta iofs men jädrar va kul det var! Jag hjälper gärna till fler gånger! Kram o trevlig helg!:)
RaderaTack vad kul att du gillar min blogg! Tack för tipset! Det ska jag ju absolut göra!:)/Petra
SvaraRadera