Jag hade en sådan skön Lill-lördag igår kväll!
Med Sveriges Mästerkock o Mia på Grötö!
Ett gott glas rött!
Det gäller att uppskatta livet som är så underbart o så sårbart!
Vet många som mår dåligt av olika anledningar just nu o jag tänker på er!
<3
Har säkert luktat vitlök hela dagenen idag men det var det värt!
Det finns nog ingen som putsar sina fläskfiléer som jag gör!
Hälften försvinner typ!
Recept: grekisk marinerad fläskfilé!
4 portioner
1/2 dl olivolja
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
svartpeppar, salt
fläskfilé
Gör så här!
1. Blanda ihop olivolja, pressad citron o vitlök, oregano, svartpeppar.
2. Häll marinaden i dubbla plastpåsar, lägg ner köttet o förslut påsen.
Marinera i 2 timmar.
3. Ta upp och torka av köttet! Grilla den 25-30 min eller stek som jag gjorde igår!
4. Salta köttet o skär upp det i skivor.
5. Servera med bakpotatis, en sallad och Tzatziki
Riven gurka, avrunnen med salt i ett durkslag, grekisk yoghurt, vitlök, salt o vitpeppar!
Yummi!
Här håller jag på med den grekiska marinaden till fläskfilén!
Tada! Smaklig spies!
Kanske fredagsmiddagen för endel?!?
Min Headerbild är tagen ifrån Kreta i septemper!
Fick lite NOSTALGI av den här middagen!
Nej nu får vi snart ta en tur till vårt andra hem i Nerja!
Ska kolla in lite flyg nu tror jag innan!
Vill du kika in där!
Klicka!
Nedan!
Här var vi på Kreta i Grekland förra året!
Soooooooooooool!
Vill ha nuuuu!
Kramen!
/Petra
Åh nu längtade jag till Grekland...
SvaraRaderaSonen sa när jag gjorde tzatziki häromdagen "Åh nu fick jag vårkänsla och vill grilla Souvlaki"
Jag gör min Souvlaki, med samma ingred i marinaden!
Smarrigt och enkelt!
Jag håller med din son! Längtar efter vår, sol o grill! Souvlaki! Yes! Men så länge får vi försöka underhålla oss på bästa sätt i vinterkylan! Godnattkram! :)
Radera