Petra Nyman Art & Design

onsdag 8 oktober 2014

Bröllopsmiddag! Bon Appétit! Löjromstoast! Sjötunga Walewska! Clipodrom! Kulturpoäng!

Hej på er! Hoppas allt är bra!
Vi firade vår 14:de bröllopsdag igår! Någon skrev på  Insta.... Herre jisses vilken fest det var!;) Tusen tack för alla gratulationer på både Facebook o Insta! Så söta ni är! <3 Det värmer verkligen ska ni veta! Det blev en sen bröllopsmiddag eftersom jag körde min spinningklass 18:15 o Claes spelade fotbollmatch  som R var o kollade på! Men den som väntar på nått gott! ;)

 Min favorit förrätt forever and ever! Kalix löjrom! Love!
 Med ett glas gott bubbel! Ännu bättre! Hihi
 Vi smygstartade med förrätten innan Claes kom hem!
 Faktiskt mycket prisvärt så det kan jag verkligen rekommendera! Tror det kostade strax över hundringen!Jag älskar torra bubblor utan att det är för surt så man får halsbränna!
Ni hittar det HÄR!
 Doggiservett! <3
 Jamen hur gott är inte detta! Jag fixade  allt innan jag åkte på spinningen så det var bara att toppa med riven ost o skjuts in i ugnen när  jag kom hem!
Recept ska ni såklart få! Lyxig rätt så det känns som värsta mästerkocken har lagat den! Hihi
 
Recept Sjötunga Walewska
 
Ingredienser:
 
800 gr filéer avsjötunga (jag tog rödtunga igår) eller annan plattfisk
2 schalottenlökar
1 msk smör
2 dl torrt vin
2 msk fiskfond
2 dl vatten
 
POMMES DUCHESSE
10 medelstora potatisar
2 äggulor
1 dl grädde
salt o vitpeppar
 
SÅS
2 msk smör
3 dl fiskspad
1 äggula
1 dl grädde
salt, peppar, pressad citron
 
GARNERING
riven ost 1-2 dl
räkor
sparris
 
Jag gjorde  så här.
 
Börja med att koka potatisen. Pressa potatisen som du blandar med grädde o äggula o smaka av med salt o peppar. Spritsa (jag skedade upp) runt kanten på en ugnsform. Finhacka o fräs löken i en gryta. Vik ihop fiskfiléerna lägg dem i grytan o häll på vin o buljong. Sjud under lock i ca 5-7 minuter. Ta upp fisken o lägg den i formen. Sila fiskspadet o använd 3 dl. Om du vill red med toppmaizena. Blanda äggulan med grädden o häll den i såsen under vispning, den får inte koka efter det! Smaka av med salt, peppar o pressad citron. Häll såsen över fisken. Strö riven ost över fisken o potatismoset. Gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått fin färg ca 10 min. Garnera med färska räkor o sparris.
 
Bon Appetit!
 
 Jag körde färska räkor o sparris som dekoration! Sockerärtor är nog också gottt till!
 Jag som har serverat på Nobelfesten! Hur i hela världen kan jag fota när vattenglaset står på fel sida om vinglaset??? Huga vad det gör ont i en gammal servitris hjärta! ;)
 Huga! ;) Försökte dölja vattenglaset med lite svartvitt! Hehe
Ett vintips till huvudrätten Sjötunga Walewska är Chablis Jean-Marc BROCARD 2012
Ni hittar det HÄR!
Vi hade en mysig bröllopsdag! <3 Claes anslöt sig till varmrätten då han kom hem från fotbollsmatchen! Bara Jullan o Bellsan som saknades! <3 Idag har jag varit hos härliga Åsa på Clipodrom o fixat håret! Lite nya slingor o bottenfärg!
 
Dagen till ära fick jag lite lockar! <3 Ingen spinning idag så jag ska njuta av dem hela kvällen! ;)
Efter frissabesöket gick jag till Karlstads Museum o kikade på Höstsalongen! Härlig inspiration. Inträdet kostade 80:- Tyvärr hade jag ingen kamera med mig så inga bilder därifrån tyvärr!

Sen har jag shoppat lite Jean Paul Gaultier på Lindex!
Bara för den goda saken skull! <3 10 %  av försäljningen går till bröstcancerforskningen!
Jag visar er vad det blev i nästa inlägg! Det var riktigt roliga kläder o det syns verkligen att det är lite design alá madonna!
 
Ha nu en lugn o skön Lillördag! Det ska jag ha!
Imorgon är det lunch Powerstep på Tieto igen!
Men idag heeeeeeelt träningsledig med några lockar i håret! :D
 
Sköt om er så ses vi snart igen!
 
<3
 
/Petra

2 kommentarer:

  1. Underbart ..........
    ♡ för bidrag till Bröstcancerfonden/Kram vännen

    SvaraRadera
    Svar
    1. <3 Självklart! Kram tillbaka! Ha en härlig helg! <3

      Radera