Petra Nyman Art & Design

måndag 18 januari 2016

Nytt till Walk in Closet! Recept lax i ugn med senap och dragonsås! Pulsutbildning med Polar på KMTI! Personalmöte!

Först o främst måste jag tacka, jag är så rörd av de fina kommentarerna från detta inlägg 


  så tusen tack fina bloggläsare de orden värmde ska ni veta! <3


Resan hem från Stöten i Sälen gick bra! R släppte av mig precis lagom till det att KMTI-mötet började! ;) 


Förra veckan......

Jepp jag fyndade till min "Walk in closet" på Åhléns!

Nämligen....den här lilla soffpallen som passade perfekt där, kommer bilder när jag fått ordning på allt där! Det går väldigt sakta men säkert! ;)
Den kostade bara 699:- ord pris 999:- så 30 % rea nu efter jul.

Jag fick även tag på en ny fin kristallkrona i en lampaffär i Karlstad som också blev toppen.

;))))


Jag lovade dela med mig av ett gott fiskrecept som jag lagade för ettag sedan!
Jag älskar lax, dragon o senap så inte konstigt att jag tyckte det var väldigt gott! ;)


Det blev så gott!

Hur ofta äter vi fisk till middag egentligen?!? Eller hur ofta bör vi äta fisk? 
Är det 3 gånger i veckan tro? Ingen aning faktiskt men en gång per vecka är ett måste ändå!
Mitt egna motto! ;)



Lax i ugn med senap och dragonsås  (4 port)

Ingredienser:
600 g laxfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
250 g körsbärstomater
2 dl créme fraiche
1 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
0,5 msk dijonsenap
1 kruka dragon (eller 1-2 tsk torkad på burk)

    Jag gjorde så här:

    1. Sätt ugnen på 225˚C.

    2. Skär laxen i 4 bitar (för 4 port) och lägg den i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. (eller 4 laxfiléer)

    3. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Dela tomaterna och lägg dem och paprikan mellan laxbitarna.

    4. Koka ihop créme fraiche, mjölk och vinäger. Rör ner senapen.
    5. Grovhacka dragonen och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

    6. Häll såsen över laxen och gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

  • Smaklig Spies!

Jag serverade med ris, och machésallad men pressad potatis är nog också väldigt gott till!


Träffade en massa goa kompisar endel med bebisar som man inte kunde slita blicken ifrån samt en massa kollegor (men kollegorna kunde man slita blicken ifrån haha )på KMTI ikväll! Man blir alltid på gott humör o får en massa inspiration!


Thomas från Polar var där o pratade pulsträning med oss!

Mycket intressant även om jag hade koll på det mesta!
Vi hade gruppträningsmöte direkt efteråt så då fick jag träffa ännu mer härliga kollegor!

Gymen svämmar över i Karlstad just nu så det är kul att passen är fullbokade trots det stora utbudet här i Karlstad! Kul ändå att det måste innebära att väldigt många tränar! Det gör mig GLAD!


Nu  laddar jag för lunchpass på KMTI imorgon måndag!

Är taggad som attan för pulsspinning! (mitt andra, körde förra måndagen också)
Hoppas vi ses där!

Kram o godnatt eller godmorgon! (sent i säng som vanligt)

Tyvärr en hel del tankar som flyger runt av allt som händer omkring mig.


Kaffepannan laddad inför morgondagen! Ser fram emot kaffe på sängen med doggisar, dator o Godmorgontv innan dagen drar igång! Hihi......bästa starten.


<3

/Petra

3 kommentarer:

  1. Va smarrig laxrätten såg ut, måste testa! Kul med spinning❤️.
    Ha det bra hälsar Moa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa om du gillar dessa smaker av senap o dragon! ;) Kram o ha en fin tisdag! /Petra

      Radera
  2. Du är min räddning då jag skall ha fest och inte kommer på nåt nytt att bjuda på!
    Har snart avskedsfest för mina härliga kollegor i Djurskyddet och då minsann skall de få denna rätt. Fast en av dem äter ju inte fisk....Då kör jag även den där kycklingrätten som du lade upp här förra året. Skall bläddra bland dina recept.

    Kramis Anja

    SvaraRadera