Petra Nyman Art & Design

tisdag 6 december 2016

Recept på veckans middagstips!

Vill med detta inlägg ge er lite inspiration till veckans middagar kanske? 

Förra veckans middagar såg ut så här hos oss;)
Vad sägs om en riktig 80s klassiker?! Vi har alltid ett internt skämt i vår familj när jag frågar R vad vi ska äta till middag får jag ALLTID samma svar nämligen Flygande Jakob hihi svaret blir 10 av 10 gånger NEJ senaste 10 åren.......... men "plötsligt händer det"! 

Jag skrev handlingslistan till R o han har aldrig handlat  så fort antagligen för att jag inte skulle ångra mig hihi

Vad sägs om grillad kyckling, grädde, chilisås, bananer, bacon o jordnötter?!
Fredagens middag blev alltså denna riktiga 80s rätt o vet ni vad det var faktiskt över förväntan.

Recept Flygande Jakob 

1 färdiggrillad kyckling (tycker det blir godast)

1 paket bacon

3 dl grädde

1 dl chilisås

2 bananer inte för mogna då blir de för mjuka

1 dl jordnötter

Jag gjorde så här!

1. Sätt ugnen på 225 gr

2. Bena ur kycklingen lägg i en ugnsform.

3. Knaperstek bacon o lägg på en servett så fettet rinner av strössla över kycklingen.

4. Dela bananerna o lägg i formen.

5. Vispa grädden o blanda med chilisåsen lägg över allt i ugnsformen

5. Strössla jordnötter över.

In i ugnen ca 15 min (långt ner i ugnen)

Servera med ris, sallad o mer jordnötter.


Bon Appetit!

 R åt detta tre dar i rad tror jag hihi ;) Det kan ta 10 år tills nästa gång?!?


 Andra advent o lite varm glögg.... behövs inte mycket men älskar doften av den (glöggmuggen är från Orrefors)
Glasunderlägget är min design Keep Hope Alive! Jag har fått påfyllning nu så de finns att beställa bättre bild på glasunderläggen
 Kanske ett julklappstips!

 Två ljus tända dessa köpte jag på Lagerhouse förra året!
 Krukan är från Kalenius o minigranen från IKEA.

 En annat rätt jag hittade hos Niinis var denna goda Tacogratäng recept hittar ni

Smarrig o enkel variant på Tacos! 
 Kul att sticka ner Tacochipsen i gratängen! ;)
 Claes o Josefin kom hit o åt tacos också ;) <3
 Sen blev jag så sugen på mina köttbullar med potatismos, gräddsås, lingon o tunnskivad gurka.
 R köpte 1,5 kg köttfärs (blandfärs) så gissa om jag rullade köttbullar i söndags!

I mina köttbullar har jag blandfärs (800 gr)

1 riven gul lök

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 dl grädde (skippar ströbröd)

1 msk kalvfond

Salt, vitpeppar.

Rullar små köttbullar som jag försteker i ugnen på 200 gr på ett smörpapper.

Sen steker jag dom i stekpannan med smör innan servering

Serveras med riktigt gräddigt potatismos! Jag älskar potatismos, fluffigt o lätt.

Ett tips är att värma lite på gräddmjölken o inte vispa för hårt för då blir det segt o inte fluffigt.
Jag smakar av med salt o vitpeppar.
Nästa gång jag rullar köttbullar blir till julafton! ;)
Gräddsåsen är  så enkel!

Gräddmjölk  o en skvätt kalvfond med lite salt o vitpeppar!
Servera med råröda lingon, rivna morötter,  sallad o inlagd gurka.

Sååå gott!

  Sista middagstipset blir kallrökt lax från Lillängshamnens fiskrökeri  med dillstuvad potatis det är nog min favorit ändå!


Superenkelt, supergott o fräscht som serveras med citron. 
Kolla in receptet!


Hoppas ni fått lite inspiration på middagstips!? Det kan ibland ta onödig tid att hitta på.

Kanske 80s rätten har varit bortglömd under en längre tid som här hihi.

Nu ska jag jobba vidare med mina målningar.

Jag har fått beställningar på "Keep Hope Alive" där jag målar lite på Gicléetrycket  en 

blandteknik då blir tavlan helt unik! ;)

Annars undrar jag hur det är möjligt att vuxna människor ger sig på ett barn som är Lucia " jag tänker på Åhlens reklam) Skäms på er!

Ha en fin tisdag!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar