Förra helgen hade jag hela barnaskaran hemma så mysigt o inte helt
lätt att få till när en bor i Örebro o en i Stockholm.
Ett lååååångt inlägg väntar! ;)
Här är hela gänget o även hela familjen Fredholm med hund kom hit så mysigt vi hade <3
Bella, Josefin, Manne, Lisa; Nathalie, Charlie, R, Julia o Johan.
Alla utom Claes som var på fotbollsmatch i Nyköping så han blev lite sen.
Här har ni världens bästa bonusdotter som fyllde 27 år igår.
<3
Hipp, hipp, hurra för Julia på din dag!
Love you! Hon är verkligen så härlig person, rolig, varm, öppen o glad.
<3
Jag bjöd på lite tilltugg som var populärt till bubblet innan middagen.
Min special, lantbröd, brieost o ringlad honung in i ugnen
ca 10 min i 200 gr tills osten smält sen skär jag små snittar.
Mmm med smält ost alltså. Pinjenötter o skivade oliver
är också gott att ha på.
Blev ingen bild då jag inte hade tid att fota o ingen annan
verkade komma ihåg heller eller ha lust ;) Sen har jag ju inte varit bästa
bloggaren senaste tiden heller så det är bra med det;)
Jag skrev en låååång handlingslista så R o Bella åkte o handlade
på lördag förmiddag. Blev lite körigt med långkok o samtidigt
fixa med allt runtomkring så jag sprang väl som en yr höna innan
alla var på plats haha..... som alltid mao.
Jag tänkte att långkok blir nog bra för det är nog inget alla lagar
varje dag så jag gjorde min Biff Bourgogne som gick hem hos alla tror jag.
Receptet jag alltid lagar efter hittar ni
Antal portioner: 4
Ingredienser:
500 gr högrev
1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)
6 Scharlottenlökar
2 st morötter
2 vitlöksklyftor
10 champinjoner
3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om, borugognevin)
4 msk kalvfond
1 msk timjan torkad krydda
3 st lagerblad
persilja till garnering
1 paket bacon eller sidfläsk (jag tog hälften av varje)
6 Scharlottenlökar
2 st morötter
2 vitlöksklyftor
10 champinjoner
3-4 dl gott rött vin (ta något ni tycker om, borugognevin)
4 msk kalvfond
1 msk timjan torkad krydda
3 st lagerblad
persilja till garnering
Gör så här:
1. Skär köttet i cirka 3 cm stora tärningar.
2. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta efter hand.
3. Skär morötterna och skiva löken.
4. Fräs dem lätt och lägg över i grytan, salta och peppra.
6. Häll på vin och buljong så att det täcker.
7. Tillsätt kalvfond, timjan, lagerblad och koka upp under omrörning.
8. Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar cirka 1-2 timmar.
9. Dela champinjonerna om de är stora.
10. Torrstek svampen i stekpanna, tillsätt en klick smör och bryn svampen.
11. Stek även de delade scharlottenlökarna.
12. Klipp baconet i strimlor och stek.
13. Koka upp grytan och tillsätt smålökar, svamp och bacon.
14. Låt sjuda några minuter.
15. Smaka av med salt och peppar.
16. Plocka bort lagerbladen
18. Servera med mandelpotatismos och klippt persilja som garnering.
Bon Apetit!
Lite stolt är man med ett sånt här långkok!
Lite stolt är man med ett sånt här långkok!
För att inte prata om vad stolt jag är när jag bakar efterrätt! Hihi
Det här är ett minne från när barnen var små o vi var i
sommarstugan i Halmstad med alla barnens kusiner.
R:s syster gjorde den här pajen, Den är såååå god
med doft av kanel o mmmm....
Mycket godare än det ser ut hahah
Här är alltså persikorna med kanel o socker o i botten har man
förgräddat pajskalet.
Sen toppar man allt med vispad grädde o äggulor o skjuts in i ugnen
en omgång till innan den är klar.
Den blev god. Man kan ta färska persikor men då får man skala dom
såklart.
Tips på lite annorlunda paj <3 så här mitt i höstlovsveckan.
Blev dock ingen bild på färdiga resultatet ;)
Vi satt o surrade o pratade o hade så mysigt hela kvällen.
Mysigaste mysdressen från HM, jag bor i den ;)
Mjukare får man leta efter.
På morgonen gick jag upp o fixade en söndagsfrukost åt
Stekte även våfflor, den glutenfria våffelmixen i affären är sååå god.
Jag o R har även firat vår 18:de
bröllopsdag helt galet så längesen;)
Kommer aldrig glömma den dagen i hela mitt liv!
<3
Fattar verkligen inte vart åren tar vägen!?
Bella fyller även hon år snart nämligen ......25 år på Söndag så hon kommer hem
den här helgen också. Tjejligan kommer hit på lördag.
<3
Den dan glömmer jag heller aldrig i mitt liv!
<3
Mysigt!
Grillad burgare på CU:s o sonens hemmamatch ;)
O sen orkade vi bara lite ost o kex på kvällen!
Mysig dag det också.
Nu har vi kommit hem från lunchspinningen, så himla skönt.
Alla skötte sig utmärkt enl mitt planerande pass :)))
Bra jobbat av alla som var där!
Vi tog med sallad från KMTI så himla gott!
Känns alltid så fräscht med sallad efter spinningen på lunchen tycker jag.
Oj vad det åskade inatt! Jag blev väckt av den här lilla fisen vår chihuahua Elsa
som darrade o ville ligga intill matte o bli klappad så jag var vaken några timmar
i natt så nu har jag typ grus i ögat känns det som.
Då blev jag påmind om Wilma som också var rädd för åskan, då
hon blivit skrämd av alla smällare på nyårsafton när hon var valp.
Det satt i hela livet <3
(badrumsmattan hittade jag förresten för 59:- på RUSTA )
Nu ska jag fixa lite inför Bellas födelsedag! <3
Ha en härlig lillördag o härligt höstlov alla som har det!
Kramar Petra
Oj vad det åskade inatt! Jag blev väckt av den här lilla fisen vår chihuahua Elsa
som darrade o ville ligga intill matte o bli klappad så jag var vaken några timmar
i natt så nu har jag typ grus i ögat känns det som.
Då blev jag påmind om Wilma som också var rädd för åskan, då
hon blivit skrämd av alla smällare på nyårsafton när hon var valp.
Det satt i hela livet <3
(badrumsmattan hittade jag förresten för 59:- på RUSTA )
Skickade in ett foto på Wilma o fick den här fina ringen <3
Oj vilket långt inlägg det blev!
Oopsi!
Nu ska jag fixa lite inför Bellas födelsedag! <3
Ha en härlig lillördag o härligt höstlov alla som har det!
Kramar Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar