Petra Nyman Art & Design

tisdag 2 januari 2018

Golden Star! Drag i Löfbergsarena! Bortbjudna! Recept Grönkålspaj med valnötter!

Vi fick ett ryck i torsdags när R slog upp tidningen o det stod att Julias sambo Johan Adolfsson fått ett kontrakt med FBK såklart vi var tvungna att åka dit o heja på honom!
Fullbokat men vi fick platser till slut på restaurangen Golden Stars ( R lovade att vi inte skulle äta så mycket av buffén om vi bara fick plats haha!
Alla fick en varsin halsduk vid entrén

Laxtartar till förrätt


 Riktigt gott för att vara buffé faktiskt!
Fisk eller kött till varmrätt
Cremebrulé, citrussorbet o några päron till efterrätt
Coolt att se alla gröna halsdukar på läktaren
Fullt ös i arenan


Händelserik match får jag lov att säga


9 st blev utvisade på en gång! Halva laget i utvisningsbåset?! Vad blir det! Haha
FBK lyckades kvittera men det slutade ändå snörpligt med ett snabbt mål för Malmö några sekunder in på fjärde perioden.

Vi ska dit ikväll också! Julia hinner tyvärr inte komma hit o heja på sin Johan idag då hon jobbar i Örebro. Claes är grymt jetlaggad sov inte en sekund inatt så han hoppar över matchen o Josefin har tenta imorgon så det är plugga som gäller när man varit på semester i flera veckor! ;)
Jag, R o Bella åker dit ändå!

 Annars har vi hunnit med att fira lite med våra vänner Stefan o Charlotte i fredags

Sån lyx att gå  bort till dukat bord

Deras fina hus på Kartberget

Jamie så himla fin, go o väluppfostrad kille <3
 Lugnt o mysigt!
 Så mycket gott! Bla en galet god grönkålspaj som ni har receptet på nedan!
Den ska jag lätt göra!



Grönkålspaj med valnötter

Grönkålspaj med valnötter är perfekt på julbordet och bjuder på en härlig smakblandning. Gör en pajdeg och fyll med grönkål, rödlök, cheddarost, valnötter och äggstanning. Grädda pajen i ugn och sen är det bara att njuta av smakerna.
Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005 
 TILL BUFFÉ

Gör så här

Pajskal: Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kvarg och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Starta timer
Sätt ugnen på 200°C.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Starta timer
Fyllning: Grovhacka grönkålen och koka i lättsaltat vatten i några minuter.
Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i olja i en stor stekpanna. Salta och peppra.
Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
Fördela grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen. Strö över valnötterna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter.
Starta timer

För alla

Pajen innehåller gluten, ägg, laktos och mjölk.
Gör glutenfri: byt vetemjölet mot fin glutenfri mjölmix som innehåller mjölk, t ex Semper eller Finax.

Ingredienser

    Pajskal
    • 75 g smör eller margarin
    • 2 1/2 dl vetemjöl
    • 4/5 dl mager kvarg
    Fyllning
    • 250 g färsk grönkål
    • 3 rödlökar
    • 1 msk olja
    • 1 tsk salt
    • 1 krm svartpeppar
    • 2 dl riven cheddarost
    • 1 dl grovhackade valnötter
    Äggstanning
    • 3 ägg
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 dl mjölk



    Väldigt smarrigt allting

    Så söt han är Zimba älskar utåtvridningen på tassarna!

    Tusen tack för en mysig middag!

    Kramar Petra


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar