Petra Nyman Art & Design

söndag 8 februari 2015

Middagsbjudning ala 80s Per Morbergs Plankstek!

 Hej! Vilken underbar helg vi har haft! Känner mig som en riktig partyprinsessa!<3 I fredags efter mitt spinningpass kom våra kära vänner Ika o T på middag. Brukar det inte se ut så här när ni bjuder på middag att alla hamnar i köket o värdinnan går runt o fotar?!? Haha Perfekta middagsgäster! ;)

 Tur att jag hade städat lådorna annars hade jag känt mig skamsen när Ica plockade ut diskmaskinen?! :)
 Ika tipsade mig att de sålde billiga plankor på Ica Maxi så då kom jag på att jag skulle göra en riktig 80s rätt nämligen plankstek, passade ju bra efter ett 80s spinningpass hehe  (priset var endast 199:- för två stycken, jag fyndade även bla Jamie Olivers stora grillknivar 4 st för 99:- (fynd)
 Eftersom jag hade fullt upp med mina plankstekar bl a att olja in brädorna o bränna av dem (smörj in dem med olivolja sen ska de stå i ugnen i två timmar innan första användningen) plus att jag hade spinningpass fick det bli ett enkelt tilltugg till bubblet, lantbröd, brieost och honung i ugnen tills osten får smälta som jag sedan bara delar i mindre bitar! Det brukar alltid uppskattas av mina middagsgäster ändå:)
Köpte ingredienser för att för första gången i mitt liv göra en egen Bea! Tyckte jag följde receptet slaviskt men nej det tjocknade aldrig! Receptet på Per Morbergs Plankstek med egen Bea hittar ni HÄR! 
 R fick åka till affären o köpa färdig Bea! :)
 Männen stekte oxfilé i massor av smör!

Kompisarna myste! <3 Jack o Elsa!


 Det doftade tydligen gott ändå! Wilma är så duktig med sin tratt på huvudet! <3 Hon opererade sig i torsdags då hon har juvertumörer, de tog en sida först o om en månad är det dags för nästa sida. Hon var så låg o ynklig efter operationen i torsdags men nu är hon på hugget igen!:)

Känns ju lite proffsigt ändå! Även om inte bean tjocknade! ;)

Yepp en sen middag blev det men den som väntar på nåt gott! :) Haha det behövdes 4 personer för att få till dessa plankor, men nästa gång har jag nog mer kläm på det! ;)
 Ika hade gjort en underbar cheesecake med passionsfrukt som hon hade med sig! <3 Det var tydligen väldigt enkelt att göra enligt henne,  jag måste be om receptet igen, jag har glömt bort det. Att få muntliga recept fem i två på natten är ingen höjdare? Hehe
 Mums vad goda de var!
 Vi hade en del att uppdatera! <3
 R fick en försenad 50-års present också! En cigarrlåda måste man ha när man nått den mogna åldern. 
 T säger hejdå till doggisarna! Haha det märks att det är en familj som gillar hundar! ;)
 Vår lilla vandringspokal fick vi också! Så himla kul! Skönt att den är hemma hos mami igen;) Den lilla dildo liknade glasskapelsen fick vi "gratis" (gick väl inte att sälja eländet?) när vi var på Glasriket på vår årliga överraskningsbilresa som våra män fixar till oss varje år. Vi har nämligen bestämt att varje gång vi är hemma hos varandra ska vi inte köpta någonting utan det är den här fina glassaken som vi tar med oss till värdparet!:)))) Hehe
 Just det! Nu har jag plockat upp vårens inredningstrend nämligen orange eller Terrakotta. 
Den lilla sällskapsdamen på toa gillade det skarpt!
 Jag letar efter en hylla till alla shampoflaskorna. Har ni något tips så tas det tacksamt emot!

Alltså inte många som har nystädat kök innan middagsgästerna åker hem två på natten! <3

Fina Ika! <3  Alltid lika kul o mysigt att träffa er!
Vi fick inte tag på någon taxi som ville ta med Jack i bilen,  skönt när vi kom på att Claes o Josefin var hemma o kunde köra hem dom!

Ja det var fredagen det! Helgen skulle fortsätta i festens tecken! Men det kommer i nästa blogginlägg!

En fest som sent ska glömmas!

<3

Tror jag behöver lägga en ansiktsmask o några gurkor på ögonen en stund! Hihi


Kram Petra 

2 kommentarer:

  1. Härligt med fina vänner! Jobbar din vän på sjukhuset? Känner igen henne därifrån tror jag./ Maj-lis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maj-lis! Nej hon jobbar inte på sjukhuset! Men hon är lite överallt så du kanske känner igen henne från något annat ställe! Ja visst är det härligt med underbara vänner! <3 Kram Petra

      Radera