Petra Nyman Art & Design

fredag 5 september 2014

Happy friday! Bokat! Love life! Leva här och nu! Veckans middagstips!

Gokväll i stugorna! Jag vet inte hur många gånger jag varit på väg att skriva det här inlägget!? Förbered er på ett mastodont inlägg! Igår när jag var på G att äntligen blogga kom min man o tyckte att vi skulle umgås o inte bara sitta framför tv:n o datorn! Klok min man! Det har varit en vecka med mycket tankar! <3 Igår bokade iallafall vi något väldigt kul! Jag o Bella ska gå på Flashdance i slutet på september när det drar igång igen! Ska bli så kul o säkert massor av inspiration för Bella som gått sin andra vecka på Balettakademien nu! Ikväll är de på Gröna Lund (biljetter som deras grupp vann på nollningen) Hoppas ni får kul älskade dotter! <3
Så här började jag inlägget igår kväll! Hihi
Idag kunde jag sätta på kaffe, släppa ut hundarna o hämta tidningen till min älskade R som hade lite sovmorgon! Sådant som jag alltid blir bortskämd med varje morgon! Tack för det! <3
Bästa starten på morgonen med kaffe, tidning, hundar, nyhesmorgon!
Vilken vacker sensommardag! September blir allt somrigare! 25 gr i många delar av Sverige!
Igår efter min lunchpremiär på Tieto med Powerstep blev jag liggande här ute! Soligt, varmt, stilla o lugnt! Blommorna lever fortfarande! Kanske pga att det regnat en del i Augusti? Hihi

Love life!
Jag låg där o filosoferade för mig själv! Tänkte på vad mycket jag har att vara glad över! 
Sen gick jag in o fixade kvällens middag!
Lite fisk måste man äta i veckan också!;) Lillängshamnens varmrökta lax är ju så god!
Hjortroncremefraiche o romröra serverades till!

Egotid! <3

Kycklingen jag gjorde blev också väldigt god!
Så enkelt att göra!

Kycklingfilé (stek snabbt i smör)
Tillsätt:
Grädde 3 dl
Kycklingfond (ett par msk)
Timjan både färsk o på burk
Dijonsenap (ett par tsk)
en skvätt rödvinbärssaft eller gelé
Jag höftade lite med måtten så just nu  har  jag glömt! Men smaka av så blir det bra!


Mör kyckling då den fick puttra en stund i pannan!
Mums! Lill lördag!
Var tvungen att ta en bild på Elsa som parkerat sig i Claes fotbollsväska!
Rätt som det är sliter han med sig väskan med Elsa i! ;)
Ibland tryter lusten o orken då kan det se ut så här! Brist på fantasi helt enkelt! Sent pass på KMTI!
Jag har även hunnit med att vara husmor o lagat kalops! Det här måste ha kommit på andra plats av veckans middagar! Jag förberedde innan spinningen så fick den stå o koka, köttet bara trillade isär så mört o gott blev det!

  • 1,5 kg högrev
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  •  6 st lagerblad
  •  15 kryddpepparkorn
  •   4–5 kryddnejlikor (glömde jag köpa)
  •  1 dl grädde
  • Salt
  •   peppar
  • Smör till stekning

Till servering

  •   kokt potatis
  •   inlagda rödbetor
  • rivna morötter
  • inlagd gurka
  1. Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
  2. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
  3. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
  4. Salta och peppra.
  5. Tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
  6. Lägg i alla kryddor samt oxfonden.
  7. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
  8. Tillsätt 1 dl grädde som får koka in sista kvarten.
  9. Smaka av med salt och peppar innan du serverar  tillsammans med potatis och  inlagda rödbetor

Oj vad glad jag blev när jag städade lådan o hittade min födelsedagspresent för snart två år sedan!
Gjorde min dag!<3 Det går ut 18 feb 2015 så nu gäller det att lägga det på något bra ställe! Hihi
Jag har aldrig varit på Sturebadet så det ska bli jätte härligt!
Lite iaktagelser i trädgården! Jo visst känns det lite höst i luften även om vädret är fantastiskt!
Jag älskar verkligen hösten också! Alla höstfärger i all sin prakt! Som ett konsverk!
Vackra höstfärger! Jösses har jag bara lagat mat den här veckan? Haha
Skogens guld hittade jag på Ica för 199:- kilot!
 
Mycket inspiration från Nyhetsmorgon den här veckan! Mitt kök!
Den här pastan här magiskt god! Kanatreller, parmesanost, vitlök och sidfläsk i en underbar kombination! Enkelt och lättlagat!
4 portioner
Ingredienser
  • 200 g färska putsade kantareller
  • 200 g rimmat sidfläsk eller bacon (jag tog bacon)
  • 3 kvistar rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 400 g farfalle pasta
  1. Skär ner sidfläsket i mindre bitar och dela svampen på mitten, går bra att riva eller skära svampen.
  2. Plocka rosmarinbladen från kvistarna och hacka fint, skär sedan vitlöken så tunt ni kan.
  3. Koka pastan i saltat vatten.
  4. Stek sidfläsket så det börjar få färg och tillsätt kantarellerna. Låt dem mjukan och tillsätt både rosmarin och vitlök.
  5. Efter några minuter, slå på grädden så den får koka tillsammans med de andra ingredienserna.
  6. Häll av pastan och blanda ner i såsen, servera sedan med riven parmesan på toppen.

Blev jätte, jätte  gott! ;)
Nedan ser ni receptet på de godaste köttbullarna jag ätit i mitt liv!
Tack nyhetsmorgon för ännu mer inspiration!

4 portioner
Ingredienser
  • 500 g blandfärs (60 nöt-/40 fläskfärs)
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk grov senap (jag tog Västerviks sötstarka)
  • 2 tsk sirap (ljus eller mörk)
  • 2 krm epiche riche (fyra kryddor) (jag hade vitpeppar, svartpeppar, kryddpeppar)
  • 1 ,5 dl gräddmjölk (jag tog hälften grädde/mjölk)
  • 0 ,5 dl ströbröd (jag skippade ströbrödet)
  • smör till stekning
  • salt
  • 600 g potatis (skalad)
  • 200 g smör (jag skippade smöret)
  • 1-2 dl mjölk (jag körde gräddmjölk)
  • salt
  • lingon till servering
  1. I en bunke, häll upp ströbrödet (jag skippade sb) och slå på gräddmjölken så det sväller. Riv löken på ett rivjärn och tillsätt till bunken. Fortsätt med sirap, senap, ägg, salt och kryddblandningen epiche riche som består av två delar vitpeppar, samt en del kryddpeppar, kryddnejlika och muskot, alla malda.
  2. Blanda runt och smaka av, tillsätt sedan färsen och blanda väl.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Ta fram en skål med vatten och häll händerna blöt när ni rullar bullar, välj storlek efter tycke och smak.
  5. Stek köttbullarna på i smör på hög värme först och sänk sedan. Låt köttbullarna steka klart och dela en på mitten för att se om alla är genomstekta.
  6. Häll av potatisen, tillsätt mjölken och låt den koka upp först i kastrullen innan du tillsätter smör. Krossa potatisen med en elvisp och vispa sedan moset till önskad konsistens. Smaka av med salt.
  7. Servera köttbullarna med moset och lingonsylt.
Det var de godaste köttbullarna jag ätit i mitt liv! <3 Det är blandfärs man ska använda inte nötfärs som jag alltid använt! Jisses så goda! Ett annat tips för att inte få tapetklister mos är att gräddmjölken ska vara ljummen o inte kall när man vispar den! Man ska heller inte vispa för länge! Tips från kockarna på Nyhetsmorgon! Kul att man lärt sig det på äldre dar! Hihi
Jag stekte mina i ugnen först! Sen stekte jag på dem hastigt i smör innan servering!
Veckans godaste middag kan jag lova! Till det gräddsås (grädde o kalvfond) Uber enkel!
Köpte färska helgblommor! <3

Mina tankar går till min bästa kollega med familj som är i stor sorg! 
Det värsta som kan hända en förälder! När det som inte får hända händer! Jag blir så berörd! Tänker, blir gråtmild o väldigt låg! En stilla dag igår med massor av tankar som snurrade runt i huvudet!
Mycket ledsamt som hänt den här veckan! Kanske därför jag inte kommit mig för att blogga! Det har inte känns så viktigt! Nu ger vi alla som har det jobbigt just nu en stor styrkekram!
Så påminner vi oss själva att leva här o nu!

<3


Idag när vi kom hem utmattade från fredagspinningen (var förresten en fotograf o fotade under passet till vår nya hemsida) var det hämtmat som gällde!
En stor fet pizza så nu känns det som jag aldrig mer vill äta pizza i hela mitt liv! Hihi

Imorgon är det ny serimatch för CU på Tingvalla!
Så fotboll blir det imorgon em! På söndag har vi instruktörsmöte på KMTI!
Det är väl det som är inplanerat så långt!

Undrar om ni orkat hängt med ända hit!? Mitt längsta inlägg hittills tror jag! Haha
Först kommer inget sen kommer inget sen kommer allt!

Jag önskar er alla en härlig fredag fina läsare!

Nej nu får jag ta o publicera det här inlägget! Kan inte bli längre nu! ;D

Love life!

<3

/Petra




6 kommentarer:

  1. Gott...Gott...Gottit hihi
    Härligt fynd du gjorde mé i Lådan :)

    /Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. <3 Tack! Ja lådan fyndet var det bästa! Hihi

      Radera
  2. ojoj va mycket god mat 👍. Tack för ett bra pass som vanligt 💓. Ha nu en bra helg o ta hand om varandra. Lycka till Claes på matchen. / kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du! Kul att du är med o kör! Hoppas inte fotografenpå fredagsspinningen blev för jobbig!? Hihi....Fin dotter ni har! :)

      Radera
  3. Vad mycket god mat du lagat. Kycklingen med timjan måste jag testa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Kul om jag kan bidra med någon inspiration i köket! Kycklingen var verkligen snabblagad o god! Tack för din kommentar! Hoppas helgen varit bra! Kram Petra

      Radera