Hej på er! Vill bara ge er ett underbart middagstips så här lagom till helgen! Jag ville göra det lite extra festligt i onsdags när det var Nobelfest. Tänk att jag serverade på den för X antal år sedan! Mamma vågade inte titta på tv:n hihi Får fortfarande rysningar när de går ner för den långa trappan! Tänk om någon snubblar!? . Tyckte de hade lite fusk med desserten i år. När jag serverade skulle det vara glassbomb inte helt lätt att skära igenom den frusna glassen o få med allt som skulle ligga på tallriken;) Lite lätt mjölksyra i armen var bara förnamnet! Det var bara att bita ihop! Hihi. Men vilket grymt kul minne! <3
Havets oxfilé "Torskrygg". Det blev så gott o fiskbitarna bara trillade isär.
Ville känna in festfeelingen lite grann jag också!:) Kul att duka fint o tända ljus!
Vi öppnade en flaska Cava till fisken som vi bla fick av Josefin (vi fick Amarone o ostbricka också) för att hon fick följa med oss till Nerja <3 så gulligt! Det var den godaste cavan jag druckit! Så himla frisk med lite citrussmak. Tusen tack! Den måste jag köpa igen! Får bli dagens bubbeltips inför helgen o Lucia! <3 Den hette Cava 1+1=3
Lätt att komma ihåg! ;)
Lite mörk bild men flaskan såg ut så här! ;)
Här ser ni ingredienserna till middagen!
Ville känna in festfeelingen lite grann jag också!:) Kul att duka fint o tända ljus!
Vi öppnade en flaska Cava till fisken som vi bla fick av Josefin (vi fick Amarone o ostbricka också) för att hon fick följa med oss till Nerja <3 så gulligt! Det var den godaste cavan jag druckit! Så himla frisk med lite citrussmak. Tusen tack! Den måste jag köpa igen! Får bli dagens bubbeltips inför helgen o Lucia! <3 Den hette Cava 1+1=3
Lätt att komma ihåg! ;)
Lite mörk bild men flaskan såg ut så här! ;)
Här ser ni ingredienserna till middagen!
Recept Torskrygg i Saffransås
Ingredienser:
4 styckfrysta torskryggfiléer (eller färsk)rivet skal av en citron
salt och vitpeppar
smör att steka i
Sås
2 finhackade schalottenlökar150 g tinad bladspenat
2,5 dl grädde
0,5 g saffran
1 dl torrt vitt vin
1 msk koncentrerad fiskfond
smör att fräsa i
salt och nymalen vitpeppar
lite citronsaft
-
Jag gjorde så här:
- Tina fisken. Salta och låt stå och snabbrimma minst 20 minuter.
- Torka av fisken, Några varv med vitpepparkvarnen och stek fisken i smör ca 2 min per sida på medelvärme. Strö över rivet citronskal och ställ fisken åt sidan.
- Fräs löken i smör i en annan gryta utan att den tar färg. Lägg i spenaten och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt saffran, grädde och vin. Koka upp. Tillsätt fiskfonden. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft. Red av med maizena.
- Lägg fisken i såsen och låt allt bli varmt. Servera med pressad potatis
Känner mig alltid extra duktig i köket när jag svänger ihop en fiskrätt!;)
Ha en härlig fredag!
<3
Vi har precis kommit hem från Stockholm! Kommer i nästa inlägg!
<3
/Petra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar