Petra Nyman Art & Design

fredag 12 december 2014

Nobelmiddag! Tips på helgmiddag! Havets Oxfilé! Cava 1+1=3

Hej på er! Vill bara ge er ett underbart middagstips så här lagom till helgen! Jag ville göra det lite extra festligt i onsdags när det var Nobelfest.  Tänk att jag serverade på den för X antal år sedan! Mamma vågade inte titta på tv:n hihi Får fortfarande rysningar när de går ner för den långa trappan! Tänk om någon snubblar!? . Tyckte de hade lite fusk med desserten i år. När jag serverade skulle det vara glassbomb inte helt lätt att skära igenom den frusna glassen o få med allt som skulle ligga på tallriken;) Lite lätt mjölksyra i armen var bara förnamnet!  Det var bara att bita ihop! Hihi. Men vilket grymt kul minne! <3 
 Havets oxfilé "Torskrygg". Det blev så gott o fiskbitarna bara trillade isär.
 Ville känna in festfeelingen lite grann jag också!:) Kul att duka fint o tända ljus!
 Vi öppnade en flaska Cava till fisken som vi bla fick av Josefin (vi fick Amarone o ostbricka också) för att hon fick följa med oss till Nerja <3 så gulligt! Det var den godaste cavan jag druckit! Så himla frisk med lite citrussmak. Tusen tack! Den måste jag köpa igen! Får bli dagens bubbeltips inför helgen o Lucia! <3  Den hette Cava 1+1=3
Lätt att komma ihåg! ;) 
 Lite mörk bild men flaskan såg ut så här! ;)
 

Här ser ni ingredienserna till middagen!
 
Recept Torskrygg i Saffransås
Ingredienser:
4 styckfrysta torskryggfiléer (eller färsk)
rivet skal av en citron
salt och vitpeppar
smör att steka i
Sås
 2 finhackade schalottenlökar
150 g tinad bladspenat
2,5 dl grädde
0,5 g saffran
1 dl torrt vitt vin
1  msk koncentrerad fiskfond
smör att fräsa i
salt och nymalen vitpeppar
lite citronsaft

    Jag gjorde så här:
  1. Tina fisken. Salta och låt stå och snabbrimma minst 20 minuter.
  2. Torka av fisken, Några varv med vitpepparkvarnen och stek fisken i smör ca 2 min per sida på  medelvärme. Strö över rivet citronskal och ställ fisken åt sidan.
  3. Fräs löken i smör i en annan gryta utan att den tar färg. Lägg i spenaten och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt saffran, grädde och vin. Koka upp. Tillsätt fiskfonden. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite citronsaft. Red av med maizena.
  4. Lägg fisken i såsen och låt allt bli varmt. Servera med pressad potatis


Känner mig alltid extra duktig i köket när jag svänger ihop en fiskrätt!;)
 
 
     Ha en härlig fredag!
 
        <3 
 
Vi har precis kommit hem från Stockholm! Kommer i nästa inlägg!
     
    <3
     
    /Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar