Petra Nyman Art & Design

söndag 11 januari 2015

En underbar helg! Recept Potatisbakelser o godaste Hasselnötsparfait!

Oj vad den här helgen rusade förbi! Idag är det måndag, Bella är tillbaka på Balettakademien i Stockholm efter en månads ledighet. Blir alltid lite blödig o gråtmild när man har umgåtts så intensivt då blir det så tomt när de försvinner hux flux:) Bella tyckte det skulle bli sjukt skönt med vardag o dans igen då vet man att man varit ledig tillräckligt länge hihi. Jag har också jobbat på en del idag. Märks att alla är tillbaka på sina jobb efter julledigheten nu. Men vilken fanstastisk helg vi hade, då trivs jag som bäst när alla är hemma runtomkring mig. Roberts äldsta dotter Julia o hennes kille kom från Örebro hälsade på oss i helgen.

Jag härjade omkring i köket hela lördagen som en yr höna men till slut stod middagen på bordet hihi.
Det blev potatisbakelser, oxfilé o rödvinssås till varmrätt.
Löjromstoast till förrätt!
O en smarrig hasselnötsparfait till dessert!

Receptet hittar ni HÄR!

Hur kan en vuxen person kleta ner ett kök? Nej bakning är verkligen inte min grej!

Okej kan vi vara överens om det en gång för alla! Alltså ska man skratta eller gråta?
De sa att de tyckte om den ändå! Måste vara väldigt väluppfostrade barn! Hehe

Tyckte jag snitsade till löjromstoasten ganska bra ändå?!?
Kalix löjrom! <3

Syster yster! <3
Kul att någon mer i familjen tycker om att fota! Hihi

Champagne ska man ha när det är finbesök i stan! <3
Hann inte piffa till mig utan det fick bli en tofs på huvudet helt enkelt!
Resten av familjen kollade hockey när Örebro spelade mot?!? Julias kille spelar i Örebro men han var skadad för tillfället. Bättre att kolla matchen i soffan o dricka skumpa! Hihi

På språng! 


Recept Rödvinssås


4 scharlottenlökar, hackade
1 palsternacka, skalad, i småbitar
1 msk smör
3 msk strösocker
2 msk balsamvinäger
4 dl rött vin
1/2  dl koncentrerad oxfond
1/2 msk majsena
salt, peppar

Tillagning: Fräs löken o palsternackan mjuka i smör i en kastrull. Tillsätt sockret. Fräs tills det har karamelliserats. TIllsätt vinägern o koka in den. Tilsätt vinet och fonden. Låt sjuda ca 10 min. Sila. Rör i majsenan (toppredning) Smaka av med salt , peppar o eventuellt lite mera socker o vinäger.
Det här kan man förbereda dagen innan! Jättegott ihop med lite Bea!

Mycket gott vin! Bra köpt av R! <3




Potatisbakelser är faktiskt superlätt att fixa till o väldigt festligt!

Färdig smördeg på rulle, rulla ut o lägg den på ett smörpapper, koka o pressa potatis, salta o peppra samt strö riven västerbotten ost över innan du rullar ihop den som när man bakar bullar! Skär ca två centimeters bitar o pensla kanterna med uppvispat ägg.

200 gr ca 20 min eller tills osten smält o de fått fina färg!



Busenkelt tom för mig! 
Skjuts in i ugnen 200 gr ca 20 min. Jag gjorde hasselbackspotatis också.
Frasiga, varma nyss uttagna ur ugnen.
Bella snitsade till en färgglad sallad!
Så äntligen kunde jag säga varsågoda! Middagen är klar!
Man vill ju ändå att det ska bli gott när Johan var hos oss för första gången!;)
Fina Johan o Julia! <3
Josefin spelade handbollsmatch men hon dök också upp så hon fick smaka min underbara Hasselnötsparfait haha........ Vilket konstverk va?
Hihi ja tänk att bjuda på något dylikt?!?
Sen lyckades vi få till en Selfie på hela gänget med hjälp av Roberts nya Selfiepinne som han fick i födelsedagspresent haha men den bilden får ni kika på Instagram ;D!
På morgonen vaknade jag vid 08:00 o gick ner i köket o dukade fram lite frukostbufé. Runt 10 tiden var alla nere o satt o myste i soffan med långfrukost. Så mysigt!
Vi avslutade med en lunch på Pitchers innan Julia o Johan åkte tillbaka till Örebro o vi skjutsade Bella till tåget mot Stockholm.


En fantastiskt mysig helg! 

<3


Hoppas ni haft en härlig helg o bra start på veckan! Här i Karlstad är det ett riktigt skitväder ska jag säga er!


Kramar Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar